Mobilo operatoru tīkli sāk atslēgt “vecās” frekvences: izrādās, tas ļoti nelāgi ietekmēs daudzus Latvijas iedzīvotājus

Foto – Pexels

Kā izrādās, bažas rada tas, ka daļai Latvijas iedzīvotāju nav atbilstīgu tehnoloģiju, tajā skaitā – mobilo telefonu, kas spēj pārslēgties uz 4G un 5G.

LMT pārstāve stāsta, ka pagājušajā gadā 3D tehnoloģijas tika izslēgtas Kurzemes novadā, bet šogad tas jau tika izdarīts Daugavpilī, Aizkrauklē, arī Bauskas, Jēkabpils, Līvānu un citos novados.

Bet “Tele 2” pārstāvis paziņo, ka vēl tas nav ticis izdarīts, tomēr tuvojas tas brīdis, kad tas pavisam tiks izdarīts – pirmās 3D stacijas tiks atslēgtas. Un pirmie pagasti, kur tas notiks ir: Ludzas, Madonas, Alūksnes, Balvu novados.

Lai arī operatori norāda, ka lielākā daļa cilvēku šīs pārejas neizjutīs, ir tomēr daļa sabiedrības, kuru šis process skars.

Lasi vēl: Latvijā jauns likums attiecībā uz skaidru naudu: lūk, ko tas nozīmēs iedzīvotājiem 

LMT pārstāve Ilze Saulīte atzīst, ka, iespējams, ir tādi operatora klienti, kuriem ir pieejama tikai 2G un 3G tehnoloģijas telefoni. Tātad, nav 4G un 5G tehnoloģija pieejama. Un tas nozīmē tikai vienu – ja šis klients, kura telefonā ir tikai 2G vai 3G tehnoloģija un šis klients šajā ierīcē lieto arī internetu, brīdī, kad operators izslēgs 2G un 3G tehnoloģijas, internets šajā ierīcē vairs nedarbosies. “Internets nebūs pieejams,” – saka pārstāve.

Foto – ekrānuzņēmums

“Tele 2” pārstāvis Oskars Fīrmanis arī atzīst, ka klientiem, kuriem telefonos ir “vecā tipa SIM kartes”, brīdī, kad tiks izslēgtas 3G frekvences, mobilie dati konkrētajā tālrunī vairs nestrādās.

Tāpat arī, kā izrādās, problēmas ar sakariem var rasties arī visiem tiem, kuriem dzīvesvieta atrodas vietās, kur uz robežas atrodas 3G, 4G un 5G pārklājums. Ja līdz tam viss ir bijis kārtībā, tad tagad, kā izrādās, daudziem iedzīvotājiem šajos “krustpunktos” sakari nav vairs pieejami, lai arī pirms tam viss esot bijis kārtībā.

Leave a Comment