Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien paziņojis svarīgus jaunumus! Simtiem latviešu ir izbrīnā

Premjers Kariņš grasās atkāpties no amata un rosina “Jauno Vienotību” virzīt alternatīvu premjera amata kandidātu.

Ar to viņš nāca klajā preses konferencē, kas notika pirmdien, 14.augustā, pirms koalīcijas sadarbības padomes sēdes. Kariņš norādīja, ka ceturtdien, 17.augustā, oficiāli paziņos prezidentam par valdības demisiju.

Kādas ir tavas domas par Kariņa demisiju?

Viņš apliecināja, ka izteicis uzaicinājumu “Jaunajai Vienotībai” piedāvāt nākamo premjerministra amata kandidātu, un uzsvēra, ka neuzņemsies nākamās administrācijas vadību.

Kariņš medijus informēja, ka tautas attīstībai nepieciešama spēcīga un enerģiska administrācija, kas spēj izdarīt smagas izvēles.

Kariņš arī piebilda, ka pēc plašām sarunām viņam kļuvis skaidrs, ka līdzšinējie koalīcijas partneri Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts aktīvi kavē dinamismu.

Lasi vēl: Pēkšņi aizsaulē aizsaukts Latvijas izcils dizainers: ”Viņš bija ļoti prasīgs, bet studentiem viņš ļoti pietrūks”

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs gan medijiem pauda, ​​ka pēc ceturtdien paredzētās tikšanās ar Kariņu iecerējis rosināt politiskās konsultācijas ar visām frakcijām, kurām ir pārstāvniecība Saeimā.

Tāpat Valsts prezidents sagaida operatīvu programmatiskās darba kārtības prezentāciju valstī gaidāmajiem uzdevumiem sarunās par jaunās valdības izveidi.

 

Leave a Comment