Ministru kabineta sēdē šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai apstiprina naudas atbalstu līdz pat gada beigām. Lūk, cik katrs saņems!

Pavisam nesen notika Ministru kabineta sēde, kurā lēma par šo Latvijas iedzīvotāju kategorijas naudas atbalstu. Ministru kabinets to apstiprināja, līdz pat gada beigām. 

Klimata un enerģētikas ministrija ierosināja grozījumus, lai pagarinātu aizsargāto lietotāju elektroenerģijas izmaksu segšanas atbalsta periodu līdz 2023.gada 31.decembrim.

Grozījumi tika apstiprināti Ministru kabineta sēdē, ņemot vērā elektroenerģijas un kopējā patēriņa cenu izmaiņas. Zināms arī cik lielus atbalstus varēs saņemt atsevišķas iedzīvotāju grupas.

Jāatgādina, ka energoresursu cenas pieaugums ir problēma, kas pašlaik skar ne tikai individuālos patērētājus, bet arī uzņēmumus un valstis visā pasaulē. Viens no galvenajiem iemesliem, kas ietekmē enerģijas cenas, ir pieprasījuma un piedāvājuma likums – ja pieprasījums palielinās un piedāvājums nemainās, cenas strauji pieaug.

Šobrīd pasaulē augošais pieprasījums pēc enerģētikas, īpaši pēc fosilo degvielu izmantošanas un strauji pieaugošās valstiskās attīstības, ietekmē pieaugošo cenu tendenci.

Paralēli Krievijas agresijas rezultātā, tika satricināti tirgi visā pasaulē un Eiropas patērētāji centās pārorietēt energo piegāžu avotus prom no Krievijas.

 

Uzziniet, kuri saņems šo naudas atbalstu nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment