Ministrija rosina pat dubultot šīs kategorijas iedzīvotāju pabalstu! Kuriem tas tiks piešķirts?

Pabalsti, kā sociālā nodrošinājuma veids, spēj sniegt būtisku atbalstu cilvēkiem dzīvē. Tie ir kā drošības tīkls, kas palīdz mazināt finansiālās grūtības un nodrošina nepieciešamo stabilitāti dažādās dzīves situācijās.

Piemēram, bezdarbnieka pabalsts var būt vienīgais ienākumu avots tiem, kuriem pagaidu vai ilgstoši nav darba, ļaujot saglabāt pamatiztiku dzīvē un segt ikdienas izdevumus. Bērna piedzimšanas pabalsts var atvieglot jaunajiem vecākiem finansiālo slogu, nodrošinot papildu resursus bērna kopšanai un aprūpei.

Pensiju un invalīdu pabalsti savukārt var nodrošināt nepieciešamo atbalstu cilvēkiem ar samazinātu darbspēju vai vecumu, ļaujot viņiem saglabāt cieņpilnu dzīves standartu un nodrošināt sevi ar nepieciešamajiem līdzekļiem ikdienas dzīvē.

Tādējādi pabalsti ne tikai palīdz cilvēkiem segt finansiālās vajadzības, bet arī veicina sociālo labklājību un vienlīdzības principu ievērošanu sabiedrībā.

 

Šobrīd, kad mēs saskaramies ar inflācijas pieaugumu un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, pat mazie cenu pieaugumi izjūtami kā skaudri sitiens. Tomēr jau tuvākajā nākotnē, sākot no 1. jūlija, plānots ieviest jaunu nodokli, kas vairāk vai mazāk ietekmēs visus, kuri pērk apģērbu.

Tieši jaunais nodoklis par dabas resursiem, kas piemērots tekstilizstrādājumiem, radīs ievērojamu ietekmi uz pircējiem, kuri pērk apģērbu lietotajā preču tirgū. Šī grupa veido 25% no visiem Latvijas iedzīvotājiem. Arī lietoto apģērbu tirgotāji nav apmierināti ar jauno nodokli.

Tomēr Labklājības ministrijas eksperti uzsvēra, ka šis jautājums ir specifisks. Ja mēs vēlamies pievērst uzmanību finansiālajam atbalstam ģimenēm, galvenokārt būtu jāpalielina paša pabalsta summa.

Lasi vēl: Dzimis miljonāra kreklā: zodiaka zīme, kas noteikti gūs milzīgu peļņu jau no 15. maija

Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite skaidro: “Tas, uz ko Labklājības ministrija orientēsies budžeta prioritātēs, ir galvenokārt bērna kopšanas pabalsta paaugstināšana no 171 eiro līdz 377 eiro, un budžeta sarunas noteiks gan summu, gan arī laiku, kad šāda pabalsta paaugstināšana būs iespējama.”

Vecāku pārstāvošo organizāciju pārstāvji gan cer, ka ministrija izstrādās risinājumus, kas būs draudzīgi ģimenēm, un sniegs konkrētus aprēķinus un priekšlikumus, kā atvieglot nodarbinātību bērna kopšanas atvaļinājuma laikā.

Leave a Comment