Minēts iespējamais Covid-19 sertifikātu atcelšanas datums: ”Situācija būs labvēlīga”

Vakcinēto īpatsvars nodarbināto vidū, pēc Ekonomikas ministrijas datiem, ir teju 100%. Šādos apstākļos vairs nav jēgas prasīt nodarbinātajiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātus, uzskata LBAS. Tāpēc organizācija aicina Saeimu un valdību atteikties no prasības.

Ierobežojumu atcelšanu piedāvā arī Veselības ministrija, bet ne tik strauji. Trīs soļu ierobežojumu atcelšanas plāns paredz, ka prasība pēc Covid-19 sertifikātiem darbam izglītības iestādēs, sociālās aprūpes centros, ārstniecības iestādēs un darbiniekiem, kuri saskaras ar klientiem publiskajā sektorā un vietās, kur noteikta Covid-19 sertifikātu lietošana, tiks atcelta no 1. aprīļa.

“Katru nedēļu, ziņojot valdībai SPKC sagatavotos datus, mēs redzam, ka cilvēki, kuri ir vakcinēti un īpaši balstvakcinēti, ir labāk pasargāti arī omikrona vilnī pret Covid-19.

Visticamāk, mēs pirmajā aprīlī, ja situācija būs labvēlīga un omikrona vilnis būs noplacis, mēs šo sertifikātu sistēmu pārtrauksim pavisam,”

komentēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par”), raksta lsm.lv

Lasi vēl: 200 eiro pabalsta pirmo daļu izmaksās jau pavisam drīz; lūk precīza informācija

Tā kā valdība otrdien varētu lemt par vēl vienu Covid-19 sertifikāta derīguma termiņa pagarinājumu līdz 1. aprīlim, sistēma, kurai bija jāstājas spēkā 15. februārī, var arī netikt ieviesta.

COMMENTS

Leave a Comment