Mēness aptumsums 2024. gada 25. martā. Kā šis periods var TEVI ietekmēt un kam gatavoties – ieklausies padomos

 

Tas viss tiks pārinterpretēts, mainīts, līdzsvarots kolektīvajā laukā.

Nākamie Mēness aspekti. Mēness aptumsuma laikā Lilīts atradīsies netālu no tā, tāpēc emocionālais fons ir ārkārtīgi nestabils (aptumsuma laikā tas jau klibo, bet šeit izrādās pat kvadrātā). Tas pats attiecas uz perspektīvu pusgada garumā, visi tie procesi, kurus aprakstīju iepriekš, notiks ar aizķeršanos.

Arī Mēness būs opozīcijā ar Neptūnu, izceļot spēcīgu jūtīgumu, nepieciešamību strādāt ar atkarībām, dažādu fobiju saasināšanos, bailēm (piemēram, no vientulības, pamestības vai gluži pretēji – bailēm no tuvības).

Nākamais Mēness aspekts ir trīnis ar Plutonu, kas norāda, ka mums būs laba iespēja veikt iekšēju lielu transformāciju un atbrīvoties no lejupvērstiem dzīves aspektiem, zemapziņā ir jūtama vajadzība pēc pārmaiņām. Vēl viena problēma ir tā, ka daudzi nebūs tam gatavi, bet drīzāk apstākļu spiesti.

Un vēl viens aspekts ir puskvadrāts ar Urānu, kas vēsta, ka ceļā uz jebkuru procesu uzlabošanu savā dzīvē mēs pieļausim daudz kļūdu, kvalitatīvu atjauninājumu, mūsu pūliņu rezultāts var nešķist acīmredzams, un iesākumi var izgāzties, izraisot de**esīvus stāvokļus. Var saasināties brīvdomība, neatkarība, vēlme paplašināt telpu, stingri stāvēt uz sava un neņemt vērā citu vajadzības. Ja vēlamies kaut ko sasniegt, jārīkojas citu interesēs, jāiekļaujas kolektīvā, jāstrādā grupā.

Ļoti interesants veids, kā pavairot alpu vijolītes mājās: vajadzīga tikai viena lapiņa

Turklāt atcerieties, ka Mēness aptumsums notiek Pilnmēness laikā, kad Saule un Mēness atrodas savstarpējā opozīcijā. Tādējādi Saule atradīsies pretējā Auna zīmē. Tas akcentē nepieciešamību veikt gribas, pašrealizācijas un radīšanas vārdā. Atkāpšanās no atkarībām, darbs ar bailēm prasa nopietnu garīgu mobilizāciju, izpratni, kādēļ un kā vārdā es to daru, tai jābūt personīgai apzinātai cilvēka izvēlei par labu pārmaiņām. Neviens psihologs nepalīdzēs, ja nebūs šīs iekšējās dvēseles kustības.

Strādājot ar atkarībām, bailēm, kas iepriekš noteica mūsu dzīvi, ietekmēja attiecības, vērtēšanas sistēmu, pieņemtos lēmumus, mums būs iespēja kvalitatīvi mainīties. Iespējams, ka daudzi cilvēki nolems pamest destruktīvas attiecības (gan personīgās, gan lietišķās).

 

Kādas vēl norādes mums sniedz Mēness aptumsums?

Papildus Saulei, kas atrodas netālu no Ziemeļu mezgla – mūsu kompasa, mūsu attīstības vektora, tur atradīsies arī Merkurs un Kirons.

Tas mums stāsta par izceltajām tēmām, ko pārvalda šie debesu ķermeņi. Attiecībā uz Merkuru uzmanības centrā ir sakari, komunikācija, mācīšanās, mācīšana, jaunu prasmju, zināšanu iegūšana, pārvietošanās/pārvietošanās, tuvākā apkārtne (draugi, domubiedri, kaimiņi), radinieki, brāļi un māsas, mediji, plašsaziņas līdzekļi, runāšana, intelektuālais darbs. Savukārt Hīrons uzsver attiecību tēmu (nepieciešamību uz tām paraudzīties citādāk un izrauties no ierastajiem modeļiem), kā arī tas attiecas uz veselību.

Merkurs Aunā, kas ir konjunkcijā ar Kironu un smagā aspektā ar Saturnu Zivīs, runā par grūtībām, strupceļiem procesos, kas ir tā kontrolē. Bieži vien trūks strukturētas, sistemātiskas, konsekventas pieejas. Kļūdas, nesaskaņas vārdu steigas dēļ, secinājumi, neiecietība, galējs tiešums, melnbalta domāšana, tieksme uz polāriem vērtējumiem,  vēlme apliecināt sevi komunikācijas procesā, spīdēt ar intelektu, kaitējot attiecībām.

Lasi vēl: Aizsaulē devies talantīgs aktieris, kura kontā ir 119 filmas: ”No šis pasaules ir aizgājusi filmu leģenda”

Tajā pašā laikā mums būs iespēja dziedināt/dziedināt ar vārdiem, runu, jaunām, svaigām zināšanām, jaunām pazīšanām, ceļojumiem/vides maiņu, ar rokām saistītām aktivitātēm (piemēram, masāžu vai roku darbiem). Komunikācijā humors, satīra situācijas mazināšanai, kā arī cita skatījuma, viedokļa izmantošana, atvērtība dialogam – tas ļaus sasniegt jaunu domāšanas līmeni, gūt ieskatu, nestandarta risinājumus. Pretējā gadījumā radīsies stīvums, neelastība…

Starp citu, līdzīgas tendences mums rāda arī Saules cietais aspekts ar Jupiteru – kā nepieciešamību strādāt ar savu lepnumu, dogmatismu, vērtību sistēmu, paplašināt savu redzesloku, apziņu, mācoties, ceļojot, studējot valodas, citas tradīcijas, kultūras, zināšanu sistēmas, apmeklējot muzejus utt. Var būt situācijas, kas grauj autoritāti, statusu, pašvērtējumu, izceļ aklos punktus, lai cilvēks pilnveidotos un apgūtu jaunas kompetences.

Savukārt Jupiters būs konjunkcijā ar Urānu – arī tas sekmē jaunas mācības, sociālā statusa, stāvokļa maiņu, ir labi uzdot sev jautājumus par globāliem mērķiem, par to, kur vēlaties doties. Un, ja ķersies pie jaunām lietām, atvērsies pārmaiņām, būs labas izredzes realizācijai, karjeras izaugsmei, jo Jupiteram ir harmonisks aspekts ar Saturnu.

Kā atbrīvoties no kanalizācijas smakas vannas istabā

Un vēl daži vārdi par Veneru un Marsu, kas ir galvenie attiecību tēmas dalībnieki.

Marss atrodas Zivīs un runā par samazinātu aktivitāti mērķu sasniegšanā, aizķeršanos, vilcināšanos, nereti fantāzijas var aizstāt pašu rīcību. Atkal aktualizējas tēma par bailēm, kas bloķē mūsu aktivitāti.

Spēcīga atkarība no iedvesmas, lai kaut ko sāktu, tāpēc ir labi izmantot sirsnīgas motivējošas filmas, mūziku, fotogrāfijas, glezniecību, literatūru, dzeju un balstīties uz saviem ideāliem, vērtībām un jēgu. Labs palīgs būs arī darbs ar zemapziņu, sajūtām,  jebkuras garīgās prakses (joga u. c.). Lai piepildītos, būs svarīgi periodiski norobežoties,  pietiekami izgulēties, vairāk atrasties dabā, pie ūdenstilpēm. Un būs arī nepieciešams koncentrēties uz vienu, bet globālu mērķi.

Arī Venēra būs Zivīs un savienībā ar Saturnu. Norāda uz bailēm attiecībās, noslēgtību jūtu izpausmē, cilvēks var šķist auksts, bet iekšēji pārpildīts ar emocijām, tikai tās ir grūti izteikt. Atkarīgas, līdzatkarīgas attiecības, savienības, kurās viens no partneriem nodarbojas ar glābšanu. Šī pozīcija runā arī par idealizāciju, rozā brillēm, kad cilvēks vai nu ir pārāk saplūdis, identificējies ar partneri, visa viņa dzīve griežas ap viņu, vai arī attālums ir pārāk liels un var daudz ko fantazēt pats par sevi (galvenokārt es domāju psiholoģisko attālumu, lai gan arī fiziskais attālums to veicina, piemēram, mīlestība no attāluma).

Lasi arī: “Pat 22 grādi!” – meteorologs Toms Bricis steidz paziņot neticami labas ziņas par laika apstākļiem Latvijā jau tuvākajās dienās

Tāpēc būs svarīgi strādāt ar robežām attiecībās, un jaunu partnerattiecību uzsākšanas gadījumā nesteigties ar galvu mesties virpulī, pārbaudīt to ar laiku, un tad var pavērties patiešām labas izredzes ilgstošai, stabilai, stiprai, garīgai, garīgai, dziļai savienībai, uz ko norāda arī šī Veneras pozīcija un aspekti. Tāpat, lai saglabātu un attīstītu esošās attiecības, ir jāmeklē jauns jēgu radošs motīvs – kas jums šobrīd ir kopīgs, kādas vērtības, idejas, kultūra vai kas cits.

 

Leave a Comment