Ļoti interesants veids, kā pavairot alpu vijolītes mājās: vajadzīga tikai viena lapiņa

Foto – Pexels

Kuram gan nepatīk alpu vijolītes? Tās ir brīnišķīgas – izkrāšņo jebkuru telpu un uz palodzes, podiņos izskatās patiešām krāšņi. Ir daudz un dažādi veidi, kā pavairot alpu vijolītes, taču šis ir ļoti interesants, turklāt maz zināms triks, jo, lai to izdarītu, vajadzīga tikai viena lapiņa.

Alpu vijolītes, zinātniski sauktas par ciklamenām, ir pievilcīga izskata ziemcietes, kas rotā mūsu mājas tieši gada tumšajā un aukstajā laikā. Tās zied ziemā un agrā pavasarī, priecējot ar košiem ziediem, kas atgādina tauriņus. Ziedu krāsa var būt visdažādākā – sākot no maigi rozā līdz pat sarkaniem un lillā toņiem.

Ir vairākas ciklamenu sugas, kas atšķiras pēc ziedēšanas laika un piemērotības audzēšanai telpās vai dārzā. Populārākās telpaugiem ir Persijas ciklamena (Cyclamen persicum). Atšķirībā no citām puķēm, Alpu vijolītēm nav klasisku sakņu, bet gan bumbuļveida saknīte, kurā uzkrājas barības vielas.

Alpu vijolītes neprasa ļoti sarežģītu kopšanu. Tām nepieciešama vēsa un gaiša vieta, mērena laistīšana un laba drenāža. Svarīgi arī nepārlaistīt augu, jo tas var izraisīt sakņu puvi.

Izpildi šo testu!

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

Tad, kad to ziedēšanas laiks ir beidzies, to lapas sāk dzeltēt un nokalst. To sauc par miera periodu, kas augam nepieciešams, lai atjaunotu spēkus nākamajai ziedēšanai. Šajā laikā ziedus jālaista praktiski minimāli un jāļauj tiem “atpūsties”.

Foto – Pexels

Bet tagad noskaidrosim, kā alpu vijolītes pavairot no tikai vienas lapas:

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment