Medus kūka bez cepšanas cepeškrāsnī: recepte gardam desertam ar plombīra krēmu

Pagatavošanas gaita

Vispirms pagatavojam plācenīšus. Katliņā ar biezu dibenu sajauc olas, cukuru, sāli, cepamo sodu, medu, sviestu un liek uz vidējas uguns. Nepārtraukti maisot, vārām apmēram divas minūtes.

Kad maisījums sāk putot un palielināt tilpumu, vēl nedaudz samaisa un noņem no uguns. Pievieno daļu miltu, samaisa, ērtības labad mīklu pārnes lielā bļodā. Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus, lai iegūtu mīkstu, elastīgu masu. Nav nepieciešams uzreiz pievienot visus miltus: atkarībā no miltu veida var būt nepieciešams mazāk vai vairāk.

Sadaliet mīklu 12 bumbiņās. Katru no tām izrullē plānā kārtiņā, pārkaisa ar miltiem, izdur caurumiņus ar dakšiņu un cep uz sausas pannas no abām pusēm uz lēnas uguns. Vēl siltu kūku sagriež vajadzīgajā formā un izmērā. Atlikumus atstājiet, lai tos sadrupinātu un varētu apkaisīt kūku. Ļauj pilnībā atdzist.

Tagad pagatavojiet krēmu. Uzkarsē pienu uz uguns līdz vārīšanās temperatūrai, bet neuzvāra. Katliņā samaisa cukuru, cieti un olu viendabīgā masā. Plānā strūklā ielej karsto pienu, samaisa līdz viendabīgai masai un novieto uz uguns. Nepārtraukti maisot, vārīt uz vidējas uguns, līdz sabiezē.

Krēmu noņem no karstuma, tūlīt pievieno sviestu un maisa līdz viendabīgai masai. Pārklāt ar pārtikas plēvi un ievietot ledusskapī uz 6 stundām.

Auksto saldo krējumu saputo, pakāpeniski pievieno krējuma maisījumu un saputo līdz viendabīgam krēmam.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Kūkas kārtas apsmērē ar krēmu (labāk to darīt mīklas riņķī) un uz dažām stundām ievieto ledusskapī. Noņem gredzenu, apsmērē ar krēmu virsmu un sānus un pārkaisa ar drupinātiem atgriezumiem.

 

Leave a Comment