Mednieki brīdina: bez īpašas vajadzības mežos īpaši kad sāk krēslot ieteicams nedoties

Mednieki brīdina Latvijas iedzīvotājus, kuri ir iemīļojuši doties dziļa meža masīvā vienkārši prieka pēc. Ieteicams bez īpašas vajadzības mežos nedoties. 

Uzrunātie mednieki atzīst, ka Latvijā ļoti strauji izplatās pelēkie vilki. To uzbrukumu skaits stipri pieaug katru mēnesi. Viņi uzsskata, ka atbildīgās instances pret to izturas pārāk vieglprātīgi.

Vilku uzbrukumu skaits ļoti strauji pieaug, taču medību atļaujas joprojām ir pārāk maz. Sezona turpinās līdz 31. martam, bet šajā gadā atļautie 280 vilki jau ir nomedīti līdz decembra beigām.

Mednieki uzsver, ka kvotas palielināšana nav tikai viņu pašu interesēs, jo ik gadu no vilkiem un citiem meža dzīvniekiem cieš desmitiem ģimeņu. Diemžēl mednieki uzskata, ka arī cilvēkiem vajadzētu piesargāties no šiem plēsējiem.

Lasi vēl: Liela nauda un milzīgs potenciāls: Tamāra Globa paziņojusi, kuri pavasarī tiks apklāti ar finansiālu veiksmi

Valsts meža dienesta pārstāvis Aldis Bondars stāstīja: “Diemžēl ir atrasti pat noplēsti aļņu teļi. Vilki sataisīja savam baram lielu maltīti, viss bija apēsts, bija nekārtība.” Mednieks piebilst, ka ja vilki ir metušies virsū pat aļņiem, tad to ir ļoti daudz.

Mednieki stāsta, ka arī iedzīvotājiem vajadzētu piesargāties. Uz mežu nedoties sava prieka pēc un jo īpaši kad sāk krēslot. Atcerieties, ka vilki ir bara dzīvnieki, tie vieni nemēdz klaiņot.

 

Leave a Comment