McDonald’s publicē vājus ceturkšņa rezultātus, jo augstākas ātrās ēdināšanas cenas mazina pieprasījumu

McDonald’s 29. jūlijā paziņoja par negaidītu pārdošanas apjomu kritumu un neizpildīja Volstrītas aplēses par ceturkšņa peļņu, jo ātrās ēdināšanas gigants cīnījās, lai piesaistītu klientus, kuriem trūkst naudas un kuri izvēlas ēst mājās, jo ēdienkartes cenas ir augstākas.

Saskaņā ar LSEG datiem otrajā ceturksnī McDonald’s pārdošanas apjomi pasaulē samazinājās par 1 %, kas ir pirmais samazinājums 13 ceturkšņu laikā, salīdzinot ar analītiķu vidējo aplēsi par 0,53 % pieaugumu.

Pastāvīgā inflācija ir piespiedusi iedzīvotāju grupu ar zemākiem ienākumiem pāriet uz pieejamām ēdināšanas iespējām mājās, kā rezultātā ātrās ēdināšanas ķēdes, tostarp McDonald’s un Burger King, lai palielinātu klientu plūsmu, ir sākušas piedāvāt vairākus izdevīgus komplektus un ierobežotus piedāvājumus.

Vērtīgu maltīšu karš ir saasinājies, jo konkurenti Burger King, Wendy’s un Starbucks pēdējos mēnešos ir izvērsuši maltīšu piedāvājumus.

McDonald’s pēc 25. jūnija, kad tas sāka piedāvāt maltītes par 5 ASV dolāriem, plānoja pagarināt savu piedāvājumu līdz augustam lielākajā daļā ASV veikalu.

“McDonald’s lielākais trieciens ir tas, ka patērētāji ar zemiem ienākumiem patiešām ir samazinājuši apmeklējumu skaitu, un tas vairāk nekā kompensē tipisko samazinājumu, ko McD parasti novēro grūtākos ekonomiskos laikos,” teica Edward Jones analītiķis Braiens Jarbro.

Izpilddirektors Kriss Kempčinskis sacīja, ka patērētāji ir izvēlīgāki attiecībā uz saviem tēriņiem. Tomēr McDonald’s saglabāja savu 2024. gada darbības peļņas prognozi nemainīgu, proti, no vidējā līdz 40 % diapazonā.

Uzņēmuma akcijas, kuru vērtība šogad ir samazinājusies par 15 %, pirmstirgus tirdzniecībā nedaudz pieauga, jo uzņēmums arī saglabāja savu kapitālizdevumu budžetu līdz 2,7 miljardiem ASV dolāru.

Vairāk nekā puse no šīs summas tiks izmantota jaunu restorānu atvēršanai ASV un starptautiskajos tirgos.

Ceturksnī, kas noslēdzās 30. jūnijā, salīdzināmie pārdošanas apjomi ASV samazinājās par 0,7 %, salīdzinot ar 10,3 % pieaugumu pirms gada. Pārdošanas apjoms starptautiskajos tirgos samazinājās par 1,1 %, ko noteica vājais stāvoklis Francijā.

Lēnāka, nekā gaidīts, atveseļošanās Ķīnā un Tuvo Austrumu konflikts ietekmēja rezultātus McDonald’s biznesa segmentā, kur restorānus pārvalda vietējie partneri, jo pārdošanas apjomi samazinājās par 1,3% salīdzinājumā ar 14% lēcienu pirms gada.

Tādi uzņēmumi kā McDonald’s un Starbucks ir cietuši no patērētāju boikotiem saistībā ar situāciju Gazā, kas ietekmēja to pārdošanas apjomus Tuvo Austrumu tirgos.

McDonald’s otrajā ceturksnī nopelnīja 2,97 ASV dolārus par akciju, kas ir mazāk nekā gaidītie 3,07 ASV dolāri.

Leave a Comment