“Marijas Bērnu Māja” atver vēl vienas mājvietas durvis

2020.gada 1.septembrī durvis vēra īpašais bērnudārzs “Marijas Bērnu Māja” Rīgā, Kalnciema ielā 37a, kur tā joprojām būs neatņemama Kalnciema kvartāla draudzīgās saimes daļa.

Bērnu rinda uz “Marijas Bērnu Māju” neplok jau vairākus gadus, kas ļauj mums ticēt, ka tas, ko darām, ir vajadzīgs. Mums pienācis laiks augt un attīstīties, tāpēc veidojam vēl vienu Bērnu Māju Pārdaugavā.

Esam saņēmuši ALTUM finansējumu jaunā projekta uzsākšanai un 1.septembrī gaidīsim bērnus mūsu jaunajā mītnē Rīgā, Apuzes ielā 24a. Mums izdevies atrast vislabāko turpinājumu Bērnu Mājas mājīguma un skaistas vides tradīcijām – tā ir 1895.gadā celta divstāvu koka ēka ar plašu dārzu. Šogad ēka atjaunota un dārzs pielāgots zaļai, priekpilnai bērnībai.

Jaunās vietas īpašā ievirze būs zaļā domāšana – veidosim vidi, kurā bērni ikdienā var sekot dabas procesiem, pētīt tos, mācīties ar cieņu un garšu izmantot dabas dāvanas.

Mēs “Marijas Bērnu Mājā” zinām, ka personīga attieksme pret katru bērnu un viņa attīstības ceļu ir īpaši svarīga tieši pirmsskolas vecumā. To var nodrošināt tikai nelielās mācību vietās ar nelielu bērnu skaitu un ieinteresētiem, gudriem skolotājiem. Nevaram mainīt visu mūsu valsts pirmsskolas sistēmu tūlīt, bet varam bērniem un viņu vecākiem piedāvāt labo pieredzi, ko dod mūsu bērnu māja.

Papildu informācija par izglītības iestādi:

Pirmsskolas mācību iestādes “Marijas Bērnu Māja” dibinātājs SIA “KatlZ” projekta realizācijā sadarbojas ar biedrību “Marijas Māja” un balstās uz biedrības vadītājas Karīnas Elceres vairāk nekā 20 gadu pieredzi Montesori pedagoģiskās apmācības sistēmas iedzīvināšanā un realizācijā Latvijā.

Biedrības “Marijas Māja” darbības prioritāte ir pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību bērnu ar īpašam vajadzībām un īpaši apdāvinātu bērnu interesēm pirmsskolas vecumā, radīt jaunas iespējas pirmsskolas bērnu izglītībā, tuvinot to Eiropas standartiem.

Mūsu ikdienas darbs ir izglītības programmas realizācija pēc Montesori pedagoģiskās sitēmas, citādi apdāvinātu bērnu un citās valodās runājošu bērnu integrācija, piemērotas mācību programas veidošana īpaši apdāvinātiem bērniem. “Marijas Bērnu Mājas” apmācības programmas idejiskie autori ir visi tās darbinieki. Ienesot labāko no savas pieredzes (vai tās būtu zināšanas, radošas idejas vai cepumu recepte), mēs kopīgiem spēkiem mēģinām radīt vidi, kurā katrs bērns var justies drošs un brīvs.

Pirmsskolas vecumā formējas cilvēka personības pamatiezīmes, tāpēc šajā dzīves posmā īpaši svarīga ir pacietīga, atbalstoša un iedrošinoša attieksme no pieaugušo puses. Mēs uzskatām par savu pienākumu atbalstīt un nosargāt bērna centienus jebkurā jomā, īpaši to sākuma posmā. Tieši šie pirmie apzinātie centieni veido bērna pašapziņu, no radītā (creation) ļaujot izaugt par radītāju (creator). Tie iezīmē pirmo soli individuācijas procesā – pāreju no patērētāja uz radītāju, no “dabūt” uz “būt”.

Praktiskā informācija:

Mācību maksa 490 eur mēnesī. Pašvaldību un valsts finansējums mīnusojas.

Iekļauta joga un mūzikas nodarbības reizi nedēļā.

Ēdināšana 5 eiro dienā (3 ēdienreizes). Pašvaldību finansējums mīnusojas.

Leave a Comment