Manā īpašumā odu vairs vispār nav, šo problēmu atrisināju ātri un bez maksas

 

Sākšu savu stāstu par odiem.  Šāds skats ir diezgan izplatīts, jo dažādi aerosoli un krēmi, kas paredzēti kukaiņu atbaidīšanai, bieži vien nepalīdz. Tiek izmēģināti visdažādākie veidi, kā cīnīties ar šiem sīkajiem, bet ļoti kaitinošajiem asinssūcējiem.

Es pats dzīvoju privātmājā ar savu zemes gabalu, un odi šeit uzvedas kā mājās. Nav nekā patīkamāka par siltām vasaras naktīm, kuras varētu pavadīt dārzā, taču odi bieži vien pārvērš šos brīžus par murgu.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Manā dārzā vienmēr ir bijuši odi, it īpaši pēc lietus, kad viss apkārt ir mitrs un odiem labvēlīgs. Bija laiks, kad es arī izmantoju dažādus veikalos nopērkamos līdzekļus, bet tie bieži vien izrādījās neefektīvi vai arī ļoti īslaicīgi.

Tas notika pavisam nejauši. Es runāju ar savu kaimiņu, kuram ir arī liels dārzs, un viņš man pastāstīja par metodi, ko viņš izmanto jau daudzus gadus. Viņš man ieteica stādīt noteiktus augus, kas ir dabiski odi atbaidītāji.

Sākotnēji biju skeptisks, bet nolēmu izmēģināt, jo zaudēt nebija ko. Es iestādīju lavandu, citronzāli, piparmētru un rozmarīnu.

Šie augi ne tikai lieliski izskatās un piešķir dārzam patīkamu aromātu, bet arī izrādījās ļoti efektīvi odus atbaidītāji. Pēc pāris nedēļām es pamanīju, ka odi manā dārzā ir krietni mazāk, un es beidzot varēju baudīt vakarus ārpus telpām bez nepārtrauktas odu dzēlieniem.

Lai pilnībā atbrīvotos no odiem, man vajadzēs sagatavot dažus vienkāršus materiālus, kas bieži atrodas mājās. Tie ir:

Divas plastmasas pudeles ar tilpumu 1,5 litri.

Viena plastmasas pudele ar tilpumu 5 litri.

Šie priekšmeti būs nepieciešami, lai izveidotu efektīvus un videi draudzīgus odu slazdus, kurus varēs izmantot dārzā vai ap māju. Es sāku šo projektu pirms dažiem gadiem, kad man apnika cīnīties ar odiem, izmantojot ķīmiskos aerosoli un krēmus, kuri bieži izrādījās neefektīvi un dārgi.

Pirmkārt, sāksim ar divām 1,5 litru plastmasas pudelēm. Šīs pudeles būs mūsu pamata materiāls maziem odu slazdiem, kurus varēs izvietot dažādās dārza vietās. Lai izveidotu slazdu, pudeli pārgriezīsim uz pusēm. Apakšējā daļa kalpos kā trauks, bet augšējā daļa – kā piltuve. Piltuvi apgriezīsim otrādi un ievietosim apakšējā daļā tā, lai kakliņš būtu vērsts uz leju.

Vispirms jums būs nepieciešams sagatavot pudeles, nogriežot to kakliņus tā, lai jūs iegūtu piltuves formas daļas, kā redzams attēlā. Vislabāk šo uzdevumu veikt ar kancelejas n**i, kas ir pietiekami ass un precīzs, lai iegūtu tīru griezumu.

Lai to izdarītu, paņemiet 1,5 litru plastmasas pudeli un uzmanīgi nogrieziet pudeles augšdaļu apmēram trešdaļu no tās augstuma. Pārliecinieties, ka griezums ir taisns un vienmērīgs, lai piltuves daļa precīzi derētu atpakaļ pudeles apakšējā daļā. Atkārtojiet šo pašu procesu ar otru 1,5 litru pudeli.

Pēc tam paņemiet 5 litru plastmasas pudeli un līdzīgi nogrieziet tās augšdaļu, veidojot lielāku piltuvi. Tā kā šī pudele ir lielāka, jūs varat izmantot lineālu vai marķieri, lai atzīmētu griešanas līniju, nodrošinot, ka piltuve būs precīza un funkcionāla.

Laiks ķerties klāt pie pašas svarīgākās daļas! Tagad odi nekad vairs netraucēs Jūsu dzīvi:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment