Manā īpašumā odu vairs vispār nav, šo problēmu atrisināju ātri un bez maksas

Turpinot darbu ar 5 litru plastmasas pudeli, jums būs nepieciešams izgriezt divus caurumus, kas atbilst 1,5 litru pudeles kakliņu diametram. Šie caurumi kalpos par vietām, kur ievietosiet mazāko pudeļu piltuves.

Lai to izdarītu, vispirms atzīmējiet vietas, kur griezīsit caurumus. Izmantojiet marķieri, lai apzīmētu divus vienāda izmēra apļus pudeles sānos, atstājot pietiekami daudz vietas starp tiem. Pārliecinieties, ka caurumi ir pietiekami augstu no pudeles dibena, lai tajos varētu ievietot piltuves bez problēmām. Caurumu diametram jāatbilst 1,5 litru pudeles kakliņu izmēram, lai piltuves cieši piekļautos un nebūtu spraugu.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Kad esat atzīmējuši vietas, ņemiet kancelejas n*** vai asu griezēju un uzmanīgi izgrieziet caurumus. Esiet piesardzīgi, lai griezumi būtu precīzi un taisni, jo tas nodrošinās, ka piltuves derēs cieši un droši.

Nākamais solis ir iegūto piltuvju ievietošana izgrieztajos caurumos. Paņemiet iepriekš sagatavotās 1,5 litru pudeles augšdaļas, kuras jau ir nogrieztas piltuves formā, un uzmanīgi ievietojiet tās 5 litru pudelē, caurumos, kurus tikko izgriezāt. Pārliecinieties, ka piltuves kakliņi ir vērsti uz pudeles iekšpusi, lai odi, kas tiks pievilināti, varētu viegli iekrist slazdā.

Šis dizains, kas sastāv no trim plastmasas pudelēm, ir vienkāršs, bet ārkārtīgi efektīvs veids, kā atbrīvoties no odiem, lapsenēm, punduriem un citiem kaitīgiem kukaiņiem. Šo dizainu sauc par odu slazdu, un tā darbība ir balstīta uz dabīgām vielām, kas piesaista un noķer kaitēkļus, samazinot to populāciju jūsu apkārtnē.

Lai šis odu slazds darbotos nevainojami, ir jāveic daži vienkārši soļi:

Ielejiet ūdeni: Sākumā jums būs jāpiepilda katru no trim plastmasas pudelēm ar aptuveni 200-300 ml silta ūdens. Ūdens ir svarīgs, lai aktivizētu cukura un rauga reakciju, radot vielas, kas piesaista odus.

Pievienojiet cukuru: Katrā pudelē ielejiet ēdamkaroti cukura, un, ja vēlaties, varat pievienot pat divas ēdamkarotes, lai padarītu maisījumu pievilcīgāku. Cukurs ir kā lokšņu zirnekļa slazdāšanas lūdzis, piesaistot odus un citas kukaiņus.

Pievienojiet sauso raugu: Katrā pudelē pievienojiet tējkaroti sausā rauga. Raugs ir būtisks, jo tas palīdz aktivizēt fermentācijas procesu, radot oglekļa dioksīdu, kas ir pievilcīgs odēm.

Rūpīgi samaisiet maisījumu:Lai nodrošinātu, ka cukurs un raugs pilnībā izšķīst un veido efektīvu piesaistošu vielu, rūpīgi samaisiet katras pudelēs esošo maisījumu.

Ielieciet pudelēs slazdus: Tagad, kad jūsu maisījums ir gatavs, ielejiet to katrā no trim plastmasas pudelēm. Ņemiet vērā, ka odu slazds darbosies vislabāk, ja tā atvērtais puse būs vērsta uz leju, tādējādi atvieglojot odēm iekļūšanu, bet nelabojot viņiem izeju.

Pēc tam vienkārši novietojiet šos odu slazdus apkārt mājai vai dārzam, īpaši vietās, kur bieži redzat odu vai citu kukaiņu aktivitāti. Regulāri pārbaudiet slazdus, lai pārliecinātos, ka maisījums joprojām ir aktīvs, un papildiniet to pēc nepieciešamības, lai saglabātu tā efektivitāti. Ar šo vienkāršo, bet spēcīgo dizainu, jūs varat izveidot dabīgu un efektīvu aizsardzības barjeru pret odēm un citiem kaitīgiem kukaiņiem, vienlaikus rūpējoties par savu apkārtni un neizmantojot ķīmiskos līdzekļus.

Lai izveidotu šos slazdus, jums vienkārši jāizmanto plastmasas pudelēs, kas piepildītas ar fermentējamu maisījumu. Šajā maisījumā ir jāiekļauj sastāvdaļas, kas aktivizēs fermentācijas procesu un radīs ogļskābes gāzi, kuru odas piesaistīs. Parasti tās sastāv no cukura, ūdens un rauga. Kad odas ieplūst slazdā, tās netiek spējīgas atrast ceļu atpakaļ, un tādējādi tiek efektīvi atdalītas no jūsu apkārtnes.

Lai šī metode būtu vēl efektīvāka, vairāki šādi slazdi jāizvieto visā jūsu vietnes perimetrā, it īpaši vietās, kur bieži tiek novērota odu aktivitāte. Tas nodrošinās visaptverošu aizsardzību pret kaitīgajiem kukaiņiem un ļaus jums baudīt savu dārzu vai apkārtējo teritoriju bez nepatīkamām odu traucējumiem.

Vienkārša un dabiska risinājuma izmantošana ne tikai atrisina problēmu ar kaitinošajiem kukaiņiem, bet arī ir draudzīga videi un neprasa lielu finansiālu ieguldījumu. Tas ir efektīvs veids, kā nodrošināt mieru un ērtību savā mājā vai dārzā, neizmantojot kaitīgas ķīmiskas vielas.

Leave a Comment