Mana draudzene no Rīgas atteicās aizdot naudu, lai arī visu mūžu viņu finansiāli atbalstīju; Iemesls pārsteidz…

Es zināju, ka bija pienācis laiks pieņemt lēmumu un meklēt palīdzību. Man bija jāizņemas drosmīgs solis un jāpauž savas vajadzības, pat ja tas nozīmēja riskēt ar atteikumu vai kritiku. Tāpēc es izvēlējos uzzvanīt Annai un viņu uzaicināt uz tikšanos.

Kad Anna ieradās kafejnīcā, viņa izstaroja pārliecību un pašapziņu, kas mani nedaudz iedrošināja, bet arī padarīja mani vēl nervozāku. Tomēr es nopietni pieņēmu savu lēmumu paskaidrot savu situāciju un lūgt palīdzību. Ar kautrību un skaidrību es dalījos ar savām grūtībām un lūdzu Annai aizdot naudu, kamēr atradīšu jaunu darbu.

Lasi arī : Aleksandrs Šeps: Šīm zīmēm Maija otrajā pusē mainīsies pilnīga visa dzīve!

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Viņa uzmanīgi uzklausīja manu stāstu, un es varēju redzēt, ka viņa domāja pirms atbildes. Beidzot, viņa ar mierīgu, bet noteiktu balsi teica, ka nevar man palīdzēt. Viņa izskaidroja, ka pašai ir savas saistības un finansiālie plāni, kas neļauj viņai izdarīt šo soli. Es sapratu un cienīju viņas godīgumu, bet vienlaikus tas bija kā trieciens manai cerībai. Es biju atstāts ar izjūtu, ka pat tuvākā draudzene nevar man palīdzēt, un tas bija emocionāli sarežģīts brīdis manā dzīvē.

Sirds sitieni pieauga līdz augstākajam līmeni, kad dzirdēju Annas vārdus. Es jutu, kā šokējošs vilnis pārņem manu prātu un sāk peldēt cauri maniem sapņiem un cerībām. Es mēģināju izraisīt atmiņu straumi, atgādinot Annai visus tos mirkļus, kad es viņu atbalstīju un stāvēju viņai klāt. Bet viņas acis palika nejūtīgas, viņas seja neparādīja nekādas izmaiņas, un es sāku saprast, ka manas pūles bija veltīgas.

Lasi arī : Latviju satricina ļoti skumja sēru vēsts: Mūžībā devusies ļoti pazīstama Latvijas sieviete

“Pagātne ir pagātne, Jāni,” Anna atkārtoja, un šī vienkāršā frāze mani satrieca līdz pamatā. Mani pārņēma bezcerības sajūta, kad sapratu, ka man bija jāpieņem realitāte – Anna vairs nebija tā pati, kāda bija agrāk. Viņas dzīves apstākļi, viņas vajadzības, viņas prioritātes bija mainījušās, un es biju atstāts savā vientulībā ar savām neizpildītajām cerībām un neizsakāmiem jautājumiem. Es pajutu, kā mana sirds šķeļas vairākas daļās, un man bija jāmācās dzīvot ar šo jauno realitāti, kas bija pārņēmusi manu dzīvi.

Iziet no kafejnīcas bija kā solis tukšumā – sirds smaga, asaras plūstot pa vaigiem. Tas nebija tikai par to, ka esmu atstāts bez palīdzības, bet par to, ka mana uzticība un cerība tika sita lejā kā augļi no koka, kas nokrituši un sagrauti zem kājām.

Laiks turpinājās, bet mana iekšējā brūce bija kā nelabojams dziļš ievainojums. Nokļūstot atpakaļ uz kājām un atradis jaunu darbu, finansiālie sāpes varēja mazināties, bet dvēseles sāpes palika. Ar Annu, mana bijušo draudzeni, mūsu sakari pārstāja pastāvēt. Tas bija kā klusums, kas kļuva par mūsu jauno komunikācijas veidu – neviena ziņa, neviena zvana, neviena saskarsme.

Šis pieredzes mirklis bija kā raibs, bet noderīgs skats uz dzīvi. Tas manī radīja pamatu, lai atturētos no aklas ticības un uzticības pret citiem. Es iemācījos novērtēt sevi, savas vajadzības un savu spēju pašam sevi uzvest, neatkarīgi no citu solījumiem vai paziņojumiem. Tas bija kā mācību stāsts, kas atklāja manu vērtību un spēju stāvēt patstāvīgi, nevis atkarībā no citiem.

Kādas ir Jūsu domas par šo situāciju? Vai Anna rīkojās pareizi, ja reiz Jānis viņu bija tik ļoti ilgi atbalstījis un uzturējis?

Leave a Comment