Mājas līdzekļi pret artrītu un sāpēm. Patiešām iedarbīgi!

Pretsāpju un pretiekaisuma līdzekļiem, ko izraksta ārsts, parasti ir kāda nevēlama blakne. Bet produkti, kas tiek lietoti ikdienā, nekādu ļaunumu nenodara, bet pret kaiti – palīdz.

Ingvers
Cilvēkiem, kas slimo ar artrītu, speciālisti iesaka katru dienu pievienot ēdienam nedaudz vairāk par 60 g rīvētu ingvera sakni. Vairumā gadījumu sāpes pazūd.

Pret artrītu un reimatiska rakstura tūsku tautas medicīna iesaka ingvera tēju: 1 tējkaroti sasmalcināta ingvera aplej ar 2 glāzēm ūdens, vāra 40 minūtes, tad izkāš un saldina ar cukuru vai medu. Dzer pēc ēšanas.

Ar sausu ingvera pulveri ierīvē sāpošās locītavas un silti apsien. Pat mediķi apgalvo, ka 75% gadījumu tas būtiski atvieglo ciešanas.

Pipari, ķiploki, etiķis
Ļoti noderīgi ir visu veidu pipari (melnie, asie sarkanie), jo tie aktivizē asinsriti un imūnsistēmu, palīdz izvadīt no organisma sārņus. Turklāt gan melnie, gan smaržīgie pipari satur dabiskas vielas, kas mazina sāpes.

Taču viens no spēcīgākajiem dziedniekiem ir ķiploks. Indiešu mediķi, pamatojoties uz gadsimtiem ilgo pieredzi, noskaidrojuši, ka 2–3 svaiga ķiploka daiviņas dienā palīdz uzturēt locītavas labā stāvoklī un pasargā tās no uztūkuma. Zinātnieki domā, ka ķiplokam piemīt spējas bloķēt prostaglandīnu – ķīmisku vielu, ko izstrādā bojātie audi un kas izraisa lokālu iekaisumu.

Teicams līdzeklis pret artrītu ir arī ābolu etiķis. Tas satur daudz kālija, bet kālijs palīdz izšķīdināt skābes kristālus, kas veidojas bojātajās locītavās un izraisa to iekaisumu.

Lai uzzinātu vēl labus un iedarbīgus līdzekļus cīņā ar artrītu un sāpēm, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment