Mājas līdzekļi pret artrītu un sāpēm. Patiešām iedarbīgi!

Sāls
Jāņem vilnas dūraiņi un vismaz uz pusstundu jāiemērc sālsšķīdumā (1 ēdamkarote sāls uz glāzi ūdens). Pēc tam liekais mitrums jāizspiež, dūraiņi jāizžāvē un līdz gulētiešanai jānoliek… līdzās gultai, bet, dodoties pie miera, jāuzvelk rokās. Šī procedūra ļoti ieteicama cilvēkiem, kuri sirgst ar podagru un artrītu un kuriem naktī sāpes tik ļoti savelk pirkstus, ka tos grūti iztaisnot.

Līdzīgā veidā var “iesālīt” arī vilnas audumu, ko pēc tam lieto pret sāpēm jostasvietā. Kompresi var likt gan pa dienu, gan uz nakti.

Artrītu, poliartrītu, bursītu, lielo locītavu (ceļu, elkoņu) reimatismu var ārstēt, uz nakti apsaitējot tās ar 10% sālsšķīdumā piesūcinātām marles saitēm (procedūru sagatavo katru vakaru, ārstēšanās kurss – 2 nedēļas). Apsaitē ne tikai pašas locītavas, bet arī ekstremitātes 10–15 cm virs un zem locītavas. Saitēm virsū uzvelk parastas zeķes, bet aptīt mitrās saites ar polietilēnu nedrīkst.

Procedūrām izmanto tikai parasto vārāmo sāli – 100 g uz litru ūdens.

Stingri ievērojot norādījumus un devas, apsaitējumi nav bīstami, bet ja, piemēram, ilgāku laiku lieto šķīdumu, kura koncentrācija ir augstāka par 10%, tas var izraisīt audos asas sāpes, kapilāru plīsumus un citas sekas.

Mārrutki ar kartupeļiem
Sāpošām roku vai kāju locītavām var uzlikt rīvētu mārrutku un kartupeļu masas kompresei.
Ņem 250–300 g mārrutku sakņu un aptuveni tikpat kartupeļu, sarīvē uz rupjās rīves un sajauc.

Iegūto masu 1 cm biezā kārtā uzziež sāpošajai locītavai, pārsedz ar pergamentu vai komprešpapīru un aptin ar siltu vilnas šalli vai lakatu. Kompresi tur 30–40 minūtes, bet, ja tā ļoti stipri dedzina, var noņemt arī agrāk. Ja apdegums tomēr radies, to var apziest ar alvejas sulu. Kompresi ieteicamāk likt vakarā pirms gulētiešanas. Izlietoto masu var izmantot atkārtoti, tikai tad tā jāieliek stikla burciņā ar vāciņu. Izmantojot masu atkārtoti, tā pirms lietošanas jāuzsilda ūdens peldē.

Sulu maisījumi
Labs organisma attīrīšanas un artrīta ārstēšanas līdzeklis ir sulu maisījumi:
* burkānu, biešu un gurķu sula (sajauc attiecībā 10:3:3);
* burkānu, kāpostu, dārza salātu sula (sajauc attiecībā 8:4:4);
* burkānu un spinātu sula (sajauc attiecībā 10:6).

Leave a Comment