Mainiet plānus, mūs sagaida lietusgāzes un aukstums: sinoptiķi ir snieguši jaunu laika prognozi

Pat to reģionu iedzīvotāji, kuru klimats nav labvēlīgs augstām temperatūrām, saskarsies ar pārmērīgu karstumu.

Jūlijs būs ne tikai viens no karstākajiem mēnešiem novērojumu vēsturē Austrumeiropā, bet arī nenormāls citos reģionos. Kā norāda sinoptiķis Vilfands, nākamnedēļ dažos reģionos gaidāmas rekordlielas temperatūras.

Īpaši grūti būs dienvidu reģionu iedzīvotājiem. Tā tuvākajās dienās apgabalos termometru stabiņi pakāpsies līdz 36 grādiem. Šis būs traki, tomēr kādu laiku karstums saglabāsies. 

Šādā karstumā dienas laikā nav iespējams normāli iziet ārā. Jau pulksten 7 temperatūra cilvēkam nav komfortabla. Savukārt pusdienas laikā pilsētas sakarst tik ļoti, ka ilgstoši uzturēties ārā ir neizturami.

Taču dienvidu reģionu iedzīvotājiem var nākties saskarties ar nenormālu karstumu, viņu rokās joprojām ir visi nepieciešamie līdzekļi, lai cīnītos ar šādu temperatūru.

Dienvidos jūs nesastapsiet dzīvokli, kurā nebūtu uzstādītas split-sistēmas, kas nozīmē, ka mājas sienās vienmēr ir komfortabla temperatūra.

Tomēr līdztekus augstai temperatūrai dienvidos var ierasties arī neparasti nokrišņi. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm pastāv liela negaisa, spēcīgu vēja brāzmu varbūtība.

Kopumā viss, ko piedzīvoja pirms dažām dienām. “Tāpēc laikapstākļi šeit [Austrumeiropas dienvidos] vasarā nav garlaicīgi, es teiktu, pēdiņās,” paziņoja sinoptiķis.

Lasi vēl: Pieļāvu kļūdas un sabojāju šašliku. Vienkārši padomi, kā pagatavot labāko gaļu jau pirmajā reizē

Šis jautājums neattiecas tikai uz dienvidiem. Neparasta temperatūra būs vērojama ne tikai tur, bet arī daudzos citos reģionos. Karstumam jābūt gataviem šajos reģionos.

Pēc visa spriežot, jūlijs būs patiešām nenormāls. Prognozēt laikapstākļus mēnesi uz priekšu ir nepateicīgs darbs (sinoptiķi bieži kļūdās), taču jūlija pirmā nedēļa skaidri norāda uz nopietnām temperatūras anomālijām, kas var negatīvi ietekmēt cilvēku pašsajūtu.

 

Leave a Comment