LVĢMC steidzami izplata svarīgu brīdinājumu visai Latvijai! Tiek atklāts, ka tas ir ļoti, ļoti bīstami

Aizvadītajā diennaktī Daugavā no Suraz līdz Verhņedvinskai bija ūdens līmeņa paaugstināšanās par 6…29 centimetriem (cm). Piedrujas-Jēkabpils posmā ūdens līmenis paaugstinājās par 2…15 cm diennaktī, savukārt citos posmos bija vērojamas svārstības.

Daugavas baseina upēs, piemēram, Dubnā, Rēzeknē, Aiviekstē, Pededzē, Lielajā Juglā un Mazajā Juglā, bija vērojama vispārēja ūdens līmeņa celšanās no 1…25 cm diennaktī. Savukārt Indricā, Ošā un Ogrē ūdens līmenis pazeminājās par 4…12 cm diennaktī.

Gaujas upes posmā no Velēnas līdz Carnikavai diennakts ūdens līmeņa paaugstināšanās bija robežās no 2 līdz 16 cm.

Tāpat arī pārējās Gaujas baseina upēs ūdens līmenis ik dienas paaugstinājās par 4 līdz 21 cm, izņemot Amatu pie Melturiem, kur tas pazeminājās par 35 cm dienā.

Dzeltenais brīdinājums izplatīts sakarā ar plūdiem, kas var skart daudzus iedzīvotājus. Esi uzmanīgs!

Arī Salacā ūdens līmenis pazeminājās, svārstoties no 1 līdz 12 cm diennaktī. Vietās Rūjā pie Vilnīšiem un Sedā pie Oleriem ūdens līmenis cēlās attiecīgi par 20 un 6 cm diennaktī.

 

Aizvadītajā diennaktī bija ūdens līmeņa pazemināšanās Lielupē, konkrēti no Mežotnes līdz Slokam, diennaktī no 4 līdz 30 centimetriem.

Lasi vēl: Vīramāte mani neieredzēja ne acu galā. Taču tagad viņa ir uz gultas un lūdz palīdzību. Tu pat nespēj iedomāties kā tas viss beidzās!

Savukārt pārējās Lielupes baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstinājās par 1 līdz 35 centimetriem diennaktī, izņemot Mēmeli un Mūs, kur bija vērojams kritums par 1 līdz 2 centimetriem dienā.

Leave a Comment