Lūk, kāds kompromiss iespējams būs starp Ukrainu un Krieviju!

Krievija un Ukraina varētu nonākt līdz kompromisam, ja neviena no pusēm nepanāks virsroku karadarbībā. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodienas jautājums” sacīja ārpolitikas pētnieki Mārcis Balodis un Mārtiņš Vargulis.

Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks un Rīgas Stradiņa universitātes lektors Vargulis norādīja, ka Krievija un Ukraina ir nonākušas strupceļā gan karalaukā, gan sarunās. ”

Abas puses ir iezīmējušas savas zonas un reģionus, kā arī abas paliek katra pie savām sarkanajām līnijām sarunās,” viņš sacīja. Arī Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Balodis norādīja, ka pagaidām abas valstis nav gatavas uz kompromisu, jo abas uzskata, ka to pozīcijas ir gana stabilas.

Lasi vēl: Sākas melnā svītra: 3 zodiaka zīmēm marta beigās jābūt uzmanīgām, jo draud neveiksmju plūdi

Eksperti gan paredz, ka kompromiss tiks meklēts, ja karā neviena puse nepanāktu virsroku. Balodis norādīja, ka Krievija uzstās uz to, ka sagrābtās teritorijas ir neatkarīgas vai iekļaujamas Krievijas sastāvā. Vēl arī Krievija varētu pieļaut, ka Ukrainas saglabā savu nedalāmību, bet notiek valsts federalizācija un Krievijas kontrolētās teritorijas iegūst lielāku ietekmi Ukrainas iekšpolitikā, raksta lsm.lv

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment