Lūdz, tālbraucējiem šim pievērst uzmanību! Pretējā gadījumā var sanākt nepatīkami

Valds Kļaviņš, uzņēmuma “Maple V” īpašnieks
“Lai izvairītos no degvielas zagšanas, esmu sācis zem bāku vāciņiem iestiprināt speciālus sietus, kas neļauj zagļiem bākā ielikt šļauku. Pagaidām tas palīdz.”

Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts stāsta, ka visai bieži saņemti zvani no strādniekiem, kuru tehniku sabojājuši zagļi. Viņš stāsta, ka mežstrādnieki paši izstrādājuši paņēmienus, kas var palīdzēt izvairīties no nepatīkamas situācijas.

Tie var būt dažādi tehniskie risinājumi, piemēram, video novērošanas kameras, signalizācija, kustību detektori, bet visdrošāk it atstāt tehniku apdzīvotu māju apkārtnē, ja tādas konkrētajā vietā atrodas un vēl labāk – vienojoties ar mājas saimniekiem, ka viņi kaut vai par simbolisku samaksu pieskatīs, lai spēkratam nekas nenotiek.

Ropažos, piemēram, novērošanas kamera, kas bija uzstādīta četrus metrus augstā kokā, ir aprīkota ar kustību sensoriem, kas par zagļu klātbūtni ziņoja harvestera īpašniekam. Viņš ar kameras palīdzību raidīja skaņas signālus, lai ļaundarus nobiedētu.

Lasi vēl: Šādā ceremonijā “Blue Jackets” godina Matīsu Kivlenieku

Tiesa, tas šoreiz nedeva vēlamo rezultātu, tieši otrādi – spalgie trokšņi atklāja tās atrašanās vietu un arī tā tika nozagta.
“Viņi domāja – kamera viņus tikai filmē un tālāk informācija nav aizsūtīta, bet mūsdienās video neglabājas tikai kamerā, tas tiek aizsūtīts tālāk īpašniekam,” stāsta apzagtā mežstrādnieka pazinēja.

Ropažos kopā tika aiznesti piecdesmit litri ar dīzeļdegvielu, kā arī piecsimt eiro vērtā novērošanas kamera. Ja kāds no jums atpazīst video ierakstos redzamos cilvēkus, ziņojiet policijai pa tālruņa numuru 110.

Leave a Comment