Ļoti zems asinsspiediens – bīstams. Kā to paaugstināt?

* Saberž 20 g žāvētu baltdadža lapu (vēlams ar visiem ziedkausiņiem), aplej ar glāzi ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 10 minūtes karsē uz lēnas uguns, tad silti ietin, 30 minūtes nostādina un izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 3–4 reizes dienā asinsspiediena un asinsvadu tonusa paaugstināšanai.

* Četras ēdamkarotes žāvētu baltdadža lapu aplej ar 4 glāzēm verdoša ūdens, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 6 reizes dienā kā organismu nostiprinošu līdzekli.

* Vakarā 2–3 ēdamkarotes žāvētu baltdadža lapu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, nakti nostādina, no rīta izkāš. Izdzer dienas laikā 3 reizēs pusstundu pirms ēšanas kā tonizējošu līdzekli.

* Vanna ar baltdadža novārījumu: 250 g baltdadža lakstu aplej ar litru verdoša ūdens, 10 minūtes karsē uz lēnas uguns, tad silti ietin, 30 minūtes nostādina un izkāš. Novārījumu pielej 30 grādus siltam vannas ūdenim.

Nedrīkst aizmirst, ka baltdadža preparāti nelielās devās paaugstina arteriālo spiedienu un uzbudina, bet lielās devās, gluži pretēji, asinsspiedienu pazemina un centrālo nervu sistēmu nomierina.

* 20 g žāvētu kodīgā laimiņa lakstu aplej ar 1,5 litriem verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā, līdz asinsspiediens normalizējies.

* Labi palīdz arī eleuterokoka, leizejas, arālijas, žeņšeņa un rožainās rodiolas tinktūra. Tās jālieto pa 15–20 pilieniem 3 reizes dienā, turklāt pēdējo reizi – 2–3 stundas pirms gulētiešanas. Kurss – vismaz 2 mēneši ar 15 dienu pārtraukumu.

Leave a Comment