Ļoti slikta ziņa sagaida uz šīm brīvdienām visus Latvijas iedzīvotājus jo īpaši zemkopjus

Kā liecina prognozes, gaidāms, ka gaidāmajā nedēļas nogalē laiks Latvijā kļūs vēsāks un vējaināks; tomēr sagaidāms, ka tas saglabāsies sauss.

Ceturtdien ievērojamas laikapstākļu izmaiņas nav prognozētas lielākajā daļā valsts reģionu, izņemot Kurzemi, kur gaidāma temperatūras pazemināšanās, ko pavadīs neliels dienvidrietumu, rietumu vēja pastiprināšanās.

Piektdien valdošo rietumu vēju pakāpeniski nomainīs ziemeļrietumu vējš, kas pastiprināsies, daudzviet brāzmās ar ātrumu 15-18 metri sekundē.

Apkārtējā temperatūra sāks pazemināties, un līdz pēcpusdienai tā būs robežās no 16 līdz 21 grādam, izņemot Vidzemes un Kurzemes rietumu rajonus, kur tā būs no 12 līdz 15 grādiem pēc Celsija.

Lasi vēl: “Naudas būs vairāk, kā jebkad!”; Pāvels Globa jūniju pasludināja par naudas mēnesi trim zodiaka zīmēm

Brīvdienu naktis būs vēsas, gaiss atdzisīs līdz 1…6 grādiem, piekrastē daudzviet siltāks, bet zāles augstumā daudzviet visos reģionos neliela salna.

Lasi vēl: Milzīgas sēras Dziesmu un deju svētku atbalstītājiem: Mūžībā devies izcils Latvijas horeogrāfs

Sestdienas rītā lielāka salnas iespējamība būs Kurzemē, bet svētdienas rītā tā būs Vidzemē un Latgalē. Zemkopjiem un iedzīvotājiem, kuriem nav apkurināmas siltumnīcas ieteicams rūpīgi sekot līdzi gaisa temperatūrai, lai raža neietu bojā.

 

Leave a Comment