Ļoti kuplas un patiesi skaistas tūjas? Jebkurš pie tādām var tikt, ja “pabaros” savus augus ar šīm divām receptēm: šie produkti atrodas katrā virtuvē!

Foto – Pixabay

Jūsu tūjas var būt kuplas un “sulīgas” visu cauru gadu kuplas un veselīgas visu sezonu, izmantojot vienkāršu paņēmienu, kam nav nepieciešami dārgi dārzkopības līdzekļi. Viss, kas jums nepieciešams, ir sastāvdaļas, kuras, iespējams, jau atrodas jūsu virtuvē.

Rūpējieties par savām tūjām dabīgā veidā! Regulāra apgriešana un pašu gatavoti mēslošanas līdzekļi nodrošinās jūsu tūju sulīgu un skaistu augšanu.

Tūjas ir vieni no populārākajiem dārzu augiem, kuru blīvais zaļums kalpo kā skaists fons citiem augiem un dārza arhitektūrai. Diemžēl gadās, ka tūjas zaudē savu sākotnējo skaistumu – tās sāk dzeltēt un brūnēt, to zari kļūst plāni un vāji. Tā vietā, lai ķertos pie dārgiem dārzkopības produktiem, ir vērts izmēģināt vienkāršus mājas līdzekļus, lai atjaunotu augu īsto izskatu.

Divas receptes tūju mēslošanai veselībai un skaistumam!

Ja jūsu tūjas vairs neaug tik sulīgi kā agrāk, tā ir zīme, ka tām nepieciešamas papildus barības vielas. Par laimi, ir vienkāršs un lēts veids, kā tās atdzīvināt.

Foto – Pixabay

1. recepte: barošana ar želatīnu

Paņemiet vienu tējkaroti želatīna, kas kopā ar ūdeni ir lielisks mēslojums skujkokiem. Želatīns ir slāpekļa avots, kas ir galvenais komponents augu augšanā.

Lai pagatavotu mēslojumu, vienkārši izšķīdiniet 1 tējkaroti želatīna glāzē silta ūdens un tad atšķaidiet to ar trim glāzēm auksta ūdens. Šādi sagatavoto maisījumu var uzreiz uzliet uz tūju saknēm.

Lasi vēl: Pēc šiem augiem nekad dobē nestādiet ziemas ķiplokus: šī kļūda dārzniekiem laupīs visu ķiploku ražu

Efekts būs pamanāms jau pēc dažām dienām – augi kļūs zaļāki, un to zari sāks biezināties.

Foto – Pixabay

Recepte.2 Mēslošana ar banānu mizām

Slāpeklis nav vienīgā sastāvdaļa, kas nepieciešama tūju veselīgai augšanai. Lai augi būtu spēcīgi un izturīgi, tiem nepieciešams arī kālijs un fosfors. Nodrošināt augus ar šīm minerālvielām var vienkāršā veidā, izmantojot banānu mizas. Tā vietā, lai tās izmestu atkritumu tvertnē, pagatavojiet no tām mēslojumu.

Sagrieziet mizas nelielos gabaliņos un aprociet tās augsnē ap tūju. Varat pagatavot arī šķidru barotni, pārlejot mizas ar siltu ūdeni un atstājot tās uz divām dienām nostāvēties. Pēc tam šķidrumu izkāš, atšķaida ar aukstu ūdeni proporcijā 1:1 un izlej uz augiem.

Barojot ar banānu mizām, jūsu tūjas saņems barības vielas, kas nepieciešamas to struktūras nostiprināšanai un izskata uzlabošanai.

Kopjot tūjas savā dārzā, ir vērts izmantot tādas kopšanas metodes, kas ir ne tikai efektīvas, bet arī lētas un videi draudzīgas. Želatīns un banānu mizas ir dabīgi mēslošanas līdzekļi, kas nodrošinās jūsu augus ar nepieciešamajām barības vielām.

Leave a Comment