Likumsargi atgādina autovadītājiem, ka ar šādi aprīkotu automašīnu nedrīkst atrasties ceļu satiksmē!

 

Neskatoties uz to, ka pēc kalendāra ir vasaras vidus un iespēja piedzīvot Baltijas reģiona klimatiskajiem apstākļiem atbilstošu mēreni siltu vasaru, Liepājā, Krūmu ielā novietotajam BMW automobilim Valsts policija konstatēja ziemas riepas ar radzēm.

Likumsargi arī atgādina, ka no 1. maija līdz 1. oktobrim ar šādām riepām braukt aizliegts. Par šādu transportlīdzekli satiksmē pienākas sods. Tas ir nopietns pārkāpums.

Jūlija mēnesī Kurzemes reģionā kopumā konstatēti četri šāda rakstura pārkāpumi, un visi gadījumi bijuši tikai Liepājā. Konkrēti 14.jūlijā ziemas riepu esamība vizuāli novērota automašīnai “Audi”, savukārt 7.jūlijā līdzīgs gadījums konstatēts automašīnai “Ford”.

Lasi vēl:  “Šie cilvēki diemžēl ļoti cietīs..” – astrologs nosauca visneveiksmīgāko zodiaka zīmi 2023. gada otrajā pusē

Lasi vēl: Jums veicas: Četrām zodiaka zīmēm jūlija beigās iestāsies ilgi gaidītā “baltā svītra”

Visbeidzot, 6. jūlijā tāda pati problēma tika konstatēta automašīnai “Volkswagen”. Pret visiem vadītājiem uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi. Ceļu satiksmes likums par šādu pārkāpumu paredz 30 eiro naudas sodu. Atkārtoti sods būs krietni lielāks.

Atgādināsim, ka Latvijā ziemas riepas ir obligātas no 1. decembra līdz 1. martam. Ziemas riepu protektors ir izgatavots no mīkstāka gumijas maisījuma, kas pie zemas temperatūras padara to ne tikai mīkstāk, bet arī elastīgāku.

 

Arī interesanti: Saimniece pamanīja, ka svaiga gaļa tumsā spīd! Ko tas nozīmē!?

Leave a Comment