Līdz 1.martam suņu īpašniekiem obligāti jāsamaksā šī konkrētā summa vides departamentam

Visiem suņu īpašniekiem noderīgi būtu iepazīties ar šo informāciju. Līdz 1.martam suņu īpašniekiem obligāti ir jāsamaksā šī summa kā valsts nodeva par suņa turēšanu. 

Rīgas pašvaldība atgādina iedzīvotājiem, ka par suņa turēšanu jāmaksā nodeva, ja suns sasniedzis sešu mēnešu vecumu. Suņa turēšanas nodeva ir desmit eiro gadā.

Par suni, kura reģistrētais īpašnieks ir pensionārs un par suni, kurš ir sterilizēts, jāmaksā suņa turēšanas nodeva 50% apmērā. 

Pilsētas budžetā iekļauti ieņēmumi no suņu turēšanas nodevām, savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departaments prasa finansējumu infrastruktūrai un klaiņojošo dzīvnieku populācijas kontrolei.

Lasi vēl: Nepatīkama ziņa iedzīvotājiem, kuri bieži pārvietojas ar sabiedrisko transportu

Pēc Rīgas pašvaldības p.o.l.i.c.i.j.a.s lūguma suņa īpašniekam suns jāuzrāda ar mikročipu. Pēc tam suņa īpašnieks no praktizējoša veterinārārsta var saņemt ikgadējo suņa nodevas žetonu, kas apliecina, ka suns ir vakcinēts pret trakumsērgu un suņa nodeva ir samaksāta.

Arī interesanti: Horoskops un labākie padomi 2023. gada pavasarim katrai zodiaka zīmei

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Karavīrs</cite>

    Kuriem no ierēdņiem , tiešām nepietika ar algas pielikumu ? Vai tiešām nepietiek ja vizīte pie bet ārsta ir no 35 -60 EU , piem asins analīze ar ārsta nosūtījumu – 100 EU. Būs tas pats kas ar auto , maksā vis dārgāk,bet ceļi vissliktākie visā Eiropā. Tie 3,14 neapstāsies ?

  • <cite class="fn">Jekabs</cite>

    Aptrūkās nauda kretīnu ciematam centrā, problēma jau tāda, ka viņi var mums ausis aizpildīt ar solījumiem, par to kur nauda ies, bet nedos tos godīgos pārskatus par to kur tā īstenībā nonāk. Kamēr nekas nebūs pārskatāms ar konkrētiem pierādījumiem un pārskatiem var uzskatīt jebko, piemēram, viņi var izmantot jauniegūto naudu suņu iemidzināšanai (kuru es negribu atbalstīt). Tāpēc lai iet dilles šie suņu iemidzinātāji valdībā.

  • <cite class="fn">vietējais</cite>

    atbalstam zili-dzeltenos un ne to vien dabusiet 😀

Leave a Comment