Latviju satricina ļoti skumja sēru vēsts! Mūžībā devusies ļoti atpazīstama sieviete un sportiste

Latviju jau atkal satricinājusi ļoti skumja sēru vēsts. Mūžībā ir devusies ļoti labi zināma sportiste un sieviete. Kā gan tas viss varēja notikt un kāpēc situācija ir tik ļoti nepiedodama arī šajā gadījumā?

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sociālajā tīklā Facebook ievietojusi skumju ziņu. Ingrīda Ose, kurai bija 77 gadi, devās mūžībā pēc smagas slimības. Ingrīda Ose bija skolotāja LSPA skolā. Viņa bija arī patiešām laba sportiste un bija ieguvusi dažus īpašus titulus.

Kā vēsta LSPA Facebook, Ingrīda Ose bija patiešām lieliska basketboliste. No 1964. līdz 1974. gadam spēlējusi TTT sieviešu basketbola komandā. Karjerā deviņas reizes ieguvusi Eiropas kausu, astoņas reizes kļuvusi par PSRS čempioni, divas reizes uzvarējusi PSRS tautu spartakiādē basketbolā.

Ingrīda Ose LSPA sāka strādāt 1992. gadā. Viņa vadīja peldēšanas nodaļu un palīdzēja laboratorijas darbos. 2004. gadā viņa pārgāja uz nepilnu slodzi korespondences nodaļā.

Viņas jaunais darbs bija palīdzēt studentiem, kuri mācījās no mājām. Viņa pārliecinājās, ka šiem studentiem viss ir organizēts un noritētu nevainojami.

10. decembrī mūžībā devās Ingrīda Ose. Īpaša atvadīšanās ceremonija no viņas notiks rīt, 15. decembrī, pulksten 12:00 īpašā ēkā Matīsa kapos.

Leave a Comment