Latviju atkal sagaidīs Dabas stihijas? Toms Bricis steigšus nāk klajā ar gaidāmajām prognozēm nākamajām dienām

Bricis skaidro, ka tad, kad gaisa temperatūra sāk pārsniegt +25 grādu atzīmi, nav izslēgtas dažādas dabas stihijas – gan krusa, gan krasas vēja brāzmas.

Šāda temperatūras paaugstināšanās var radīt apstākļus, kuros pastāv lielāks risks pēkšņiem un spēcīgiem negaisiem, kas bieži vien nāk ar spēcīgām vēja brāzmām un krusu.

Šonedēļ temperatūra piekrastē svārstīsies ap +22 līdz +23 grādiem, bet citviet karstākajās dienās pēcpusdienā termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +28 līdz +30 grādiem. Šādi laikapstākļi gaidāmi visas nedēļas garumā, un nekādu citu lielu, kardinālu izmaiņu dabas apstākļos netiek prognozēts.

Tomēr ir kāda svarīga lieta, no kuras jābūt ļoti uzmanīgiem. Latvijas ūdenstilpnēs ir sākušas vairoties zilaļģes, un tās vairs nav tikai mazajās ūdenstilpnēs vai tur, kur ir stāvošs ūdens, bet jau arī jūrā.

Šī parādība ir kļuvusi par arvien biežāku problēmu karstā laikā, kad ūdens temperatūra paaugstinās un veicina zilaļģu augšanu.

Tāpēc Bricis iesaka, pirms dodaties peldēt, rūpīgi apskatīt ūdeni un pārliecināties, vai tajā nav redzami mazi zilganzaļi gruzīši, kas liecina par zilaļģu klātbūtni.

Zilaļģes var būt bīstamas , jo tās var izraisīt ādas kairinājumu, alerģiskas reakcijas un pat sa****nos, ja tās nonāk organismā. Šī iemesla dēļ ir svarīgi būt piesardzīgiem un, ja ir šaubas par ūdens tīrību, labāk atturēties no peldēšanās. Bricis aicina visus būt uzmanīgiem un sekot līdzi ne tikai laika prognozēm, bet arī ūdenstilpņu stāvoklim, īpaši karstajās dienās.

Peldēšanās ūdenstilpnēs ar zilaļģu klātbūtni var izraisīt nepatīkamas sekas, piemēram, ādas kairinājumu vai pat saindēšanos. Tādēļ arī mājdzīvniekus šādos ūdeņos nedrīkst laist. Ja ūdens ir aizdomīgā zilganzaļā krāsā, labāk izvairīties no peldēšanās.

Meteorologs Toms Bricis informē, ka šī nedēļa sagādās prieku tiem, kam patīk vasaras karstums. Dienās, kad gaisa temperatūra pārsniegs +25 grādus, būs daudz saules un siltuma. Tomēr cilvēkiem, kuri slikti panes karstumu, šī nedēļa varētu būt izaicinoša. Labā ziņa ir tāda, ka rīti un vakari būs pietiekami dzestri, ļaujot atveldzēties tiem, kuriem karstums ir grūti panesams.

Leave a Comment