Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis steidzamu ziņu visiem iedzīvotājiem!

Sestdien visā Latvijā būs mākoņains un atkusnis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Turklāt ir gaidāms periodisks lietus un snigšana, kas rada potenciāli slidenus apstākļus ielās. Turklāt no nenotīrītiem jumtiem var krist ledus un sniegs.

Visas dienas garumā Latvijas debesis pārsvarā aizsegs mākoņi, kā rezultātā īslaicīgi līs, galvenokārt lietus veidā. Austrumu rajonos var būt arī putenis un sniegs.
Ir iespējama daļēja skaidrošanās no rīta, īpaši austrumu rajonos. Turklāt ir jāievēro piesardzība uz ceļiem, jo ​​sākas atkusnis, kas var radīt slidenus apstākļus.

 

Turklāt ir sagaidāms, ka no nekoptiem jumtiem nolaidīsies sniegs un lāstekas. Sagaidāms lēns līdz mērens dienvidrietumu-rietumu vējš, kura stiprums piekrastē pastiprināsies un vakarā brāzmās sasniegs ātrumu 15-17 metri sekundē.

 

Gaisa temperatūra visas dienas garumā pamazām paaugstināsies, vakarā robežās no +1 līdz +6 grādiem.

Lasi vēl: “Janvāris būs visbriesmīgākais 21. gadsimtā”: sinoptiķi paziņojuši, kam gatavoties

Turklāt visas dienas garumā Rīgā gaisotni klās mākoņi, līdz ar to vēlāk pēcpusdienā nokrišņi. Paredzams, ka, sākoties atkusnim, ielas un ietves kļūs bīstamas, un no nepieskatītiem jumtiem var snigt un snigt.

Tiek prognozēts lēns līdz mērens dienvidrietumu līdz rietumu vējš. Augstākā gaisa temperatūra prognozēta vakarā, termometra stabiņā sasniedzot +2 līdz +4 grādu robežās. Latvijas piekrastē svētdienas vakarā gaidāms pastiprināts vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītais dzeltenais brīdinājums.

Leave a Comment