”Latvijas valsts meži” pirms pāris minūtēm nākuši klajā ar ļoti pozitīvu ziņu, katrai Latvijas ģimenei! Steidz izmantot!

LVM vēlas iepriecināt Latvijas ģimenes pirms svētkiem ar ļoti pozitīvu žestu. Šī ziņa ļoti iepriecināja daudzus iedzīvotājus. Steidz izmantot.

Iedzīvotāji tiek aicināti izmantot aplikāciju “LVM GEO”, lai veiktu rūpīgu LVM teritoriju pārbaudi. Fona karšu kategorijā iekļaujot “LVM meža karti”, personas varēs vizualizēt kartē valsts mežu platības, kas apzīmētas kā “LVM”.

Turklāt personas var pārvietoties pa LVM, sekojot labi redzamajām LVM īpašuma zīmēm, kas uzstādītas gar robežām, ceļmalu zonās un krustojumos apkaimes joslās.

Vienlaikus ir svarīgi atzīmēt, ka LVM uzsver, ka ir pieļaujama Ziemassvētku eglīšu vākšana no teritorijām, kas atrodas pie grāvjiem, šķēršļu celiņiem, meža ceļmalām, zem elektrolīnijām un zem pieaugušiem kokiem.

Novācamās eglītes augstums nedrīkst pārsniegt trīs metrus, un celma diametrs, mērot desmit centimetrus virs zemes, nedrīkst pārsniegt 12 centimetrus.

Ir svarīgi nodrošināt, lai koks tiktu nozāģēts pilnībā, lai izvairītos no iespējamā asā celma radītā kaitējuma meža apmeklētājiem un dzīvniekiem. Taču nozāģētos zarus var atstāt mežā, ja tie nav vajadzīgi.

LVM egles ciršanai iesaka izmantot zāģi, jo iespējamas alternatīvas ir gan cirvis, gan mačete. Stingri aizliegts bez iepriekšējas atļaujas nodarboties ar Ziemassvētku eglīšu ciršanu nenobriedušos priežu, egļu, melnalkšņu un jauktu šķirņu puduros, kas atrodas dažādiem īpašniekiem piederošos mežos.

Lasi vēl : Policija nākusi klajā ar baisu paziņojumu, saistībā ar pazudušo māmiņu! “Neviens negaidīja Tādu pavērsienu”

Lasi vēl: Vien 65 gadu vecumā šo pasauli pametis talantīgs mūziķis un dziesmu guru; viņu pavadīja, gan sieva, gan māsa

Turklāt šis aizliegums attiecas uz aizsargājamiem reģioniem un publiski noteiktiem dabas parkiem. Vienlaikus LVM iesaka, ka LVM kokaudzētavās audzētas Ziemassvētku eglītes podos iespējams iegādāties arī LVM vēstniecībā Rīgā, konkrēti Vaiņodes ielā.

 

Leave a Comment