“Latvijas valsts ceļi” paziņo svarīgu ziņu Latvijas šoferīšiem! Tas ir būtiski!

 

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) brīdina par prognozēto snigšanu un gaisa temperatūras pazemināšanos Latvijā, kas var radīt apledojumu un pasliktinātu redzamību uz autoceļiem.

Meteoroloģiskā prognoze norāda, ka šodienas rītā līdz pat otrdienas vidum valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāma intensīva snigšana, veidojot 5-8 cm biezu sniega segas dažās vietās.

Pirmdienas vakarā, kad gaisa temperatūra pazemināsies, prognozēts neliels sals un ļoti intensīva snigšana, varētu radīt līdz pat desmit centimetru biezu sniega segas. Tas var izraisīt apledojumu uz ceļiem un samazināt redzamību līdz 200-500 metriem, kā arī vietām var rasties neliels putenis.

 

LVC aicina autovadītājus plānot papildu laiku ceļojumam, rūpīgi novērtēt ceļa seguma stāvokli un pielāgot braukšanas ātrumu, ievērojot drošu distanci. Īpaši uzmanīgiem jābūt tiem autovadītājiem, kuri jau ir nomainījuši ziemas riepas pret vasaras variantiem.

Lasi vēl: Hidrometeoroloģijas centrs ir prognozējis, ka nākamnedēļ Austrumeiropā gaidāma sasilšana

Pavasara sniegputenis var ievērojami ietekmēt autovadītājus, radot daudzas bīstamas situācijas uz ceļiem. Šeit ir daži faktori, kā sniegputenis var ietekmēt autovadīšanu:

Samazināta redzamība: Sniegputenis var radīt ļoti sliktu redzamību, tāpēc autovadītāji bieži vien nevar pilnībā redzēt ceļa apstākļus un citus transportlīdzekļus, kas var palielināt sadursmju risku.

Ceļa seguma pasliktināšanās: Sniegputenis var uzkrāties uz ceļa virsmas un izveidot slidenas un bīstamas braukšanas apstākļus, kas var novest pie slidena ceļa situācijām.

Traucēta automašīnas kontrole: Sniegputenis var samitrināt ceļu virsmu, padarot to slidenu, kas var traucēt automašīnas vadītājam saglabāt kontroli pār transportlīdzekli, īpaši strauji braucot vai bremzējot.

 

Leave a Comment