Latvijas Tirgotāju asociācija nāk klajā ar paziņojumu saistībā ar pārtikas cenām veikalos! ”Esam priecīgi paziņot”

Pamatojoties uz LTA datiem, ir novērots, ka piena produktu pašizmaksa kārtējā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, ir samazinājusies. Samazinājums svārstās no 8% līdz 39%, pienam samazinoties par 39%, kefīram par 35% un Krievijas sieram par 23%.

Vienlaikus dzīvnieku izcelsmes produktu kategorijā gada laikā cenas samazinājās par 14% līdz 37%. Turpretim maizes un graudaugu produktu kategorijā miltu izmaksas septembrī samazinājušās par 15%, bet auzu pārslām – par 74%, bet rīsiem – par 23%.

 

Un otrādi, maizes cena ir pieaugusi no 55% līdz 58%. Pēc LTA datiem, baltmaizes vidējās izmaksas pagājušā gada septembrī fiksētas 1,31 eiro par kilogramu, tomēr tās pašreizējā vērtība pieaugusi līdz 3,1 eiro.

Tāpat 2,2 reizes pieaugusi arī pilngraudu maizes cena, pieaugot no 1,12 eiro pagājušā gada septembrī līdz 2,51 eiro šī gada septembrī.

Dzērienu kategorijā septembrī par 3% pieaugušas cenas negāzētajam ūdenim, bet gāzētajam – par 8%. Arī pārējiem dzērieniem cenas kāpums novērots 8-16% robežās, ko LTA daļēji skaidro ar depozīta maksas ieviešanu.

Lai vēl: “83 gadu vecumā mūžībā devies dziedātājs un dziesmu autors..”; ģimene ir sērās

Šobrīd nav zināms cik ilgi pārtikas cenām būs samazinājies sadārdzinājums. Iedzīvotāji ir patīkami pārsteigti un izmanto pašreizējās atlaides visos veikalos.

 

Leave a Comment