Latvijas likumsargi stāsta kā pareizi rīkoties, ja esi saņēmis draudu ziņas; ļoti svarīgs ir pirmais punkts

Latvijas likumsargi sīki pastāsta kā pareizi rīkoties, ja esi saņēmis draudu ziņas no kādas personas. Ļoti svarīgs un nozīmīgs ir tieši pirmais punkts. 

Saņemot paziņojumu par draudiem, saņēmējam obligāti nekavējoties jāsazinās ar Valsts policiju pa norādīto tālruņa numuru 110.

Personai ir pienākums sniegt Valsts Pol***jai izsmeļošu informāciju par saņemtajiem draudiem, tostarp iestādes nosaukumu vai juridisko personu, tās adresi, saņēmēja amatu, pilnu nosaukumu un tālruņa numuru.

Mijiedarbojoties ar tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem, personas ir jāinformē par precīzu laiku, kad tika saņemts draudu e-pasts, sūtītāja identitāti un tajā ietvertās informācijas precīzu informāciju.

Turklāt personai ir obligāti nekavējoties jāpārsūta minētais e-pasts, ieskaitot izteiktos draudus, uz norādīto e-pasta adresi, kā to norādījusi Valsts Pol***jas amatpersona, vienlaikus ievērojot minētās iestādes norādījumus.

Kamēr nav saņemta Valsts Pol***jas atbilde par riska apmēru un nepieciešamo rīcību, personai ir pienākums atturēties no jebkādu papildu pasākumu veikšanas, tajā skaitā no minētās ar draudiem saistītās informācijas izplatīšanas.

Valsts Pol***ja apliecina operatīvi izvērtēt saņemto draudu informāciju un noskaidrot riska pakāpi. Pēc riska novērtējuma Valsts Pol***ja sazināsies ar e-pasta adresātu, sniedzot norādījumus turpmākajiem pasākumiem.

 

Konsultējoties ar Valsts Pol***jas izraudzīto iestādi par saņemtajiem draudiem, iestādes vai subjekta izraudzītajam pārstāvim ir obligāti savlaicīgi jāpaziņo saviem priekšniekiem par Valsts Pol***jas dotajiem norādījumiem un pēc tam tās jāievēro.

 

Lasi vēl: Kā ziņoja Latvijas meteoroloģijas centra pārstāvji, tad šonakt gaidāmi ļoti slikti laikapstākļi! Jābūt gataviem!

Oficiāli ziņots, ka šonedēļ divas dienas pēc kārtas daudzas izglītības iestādes visā Latvijā saņēmušas satraucošus elektroniskus ziņojumus.

Valsts Pol***jas iestādes ir nepārprotami paziņojušas, ka šie saņemtie elektroniskie sakari tiek uztverti kā salīdzinoši minimāli drošības apsvērumi, bet drīzāk ir apzināti noziedzīgi pasākumi, kuru mērķis ir graut sabiedrības harmoniju un graut šo institūciju darbību.

 

Leave a Comment