Latvijas likumsargi nekavējoties paziņojuši ļoti svarīgu informāciju vidzemniekiem!

Valsts policija pašlaik veic šo incidentu izmeklēšanu. Vienlaikus konstatēts, ka zādzību gadījumi pastāvīgi atkārtojas. Līdz ar to valsts policija aicina lauksaimniekus būt pastiprinātiem modriem, sargājot savus aktīvus un iedzīvi. Turklāt, ja tas tiek uzskatīts par nepieciešamu, viņiem ieteicams apsvērt papildu drošības pasākumu ieviešanu.

Valsts policijas darbinieki ir apkopojuši informatīvos materiālus, kuros īsi izklāstīti primārie ieteikumi. Šajos materiālos ir arī uzsvērti praktiski īstenojami pasākumi, kurus var nekavējoties īstenot bez būtiskām finansiālām saistībām. Piemēram, vēlams konsekventi nodrošināt telpas, kurās atrodas tehnika, un pēc darba pabeigšanas cītīgi atvienot un glabāt GPS antenu savā dzīvesvietā.

 

VP atkārtoti norāda, ka GPS antenu var aprīkot ar meklēšanas ierīcēm. Arī kameru uzstādīšana saimniecībā un tās apkārtnē var izrādīties izdevīga, tomēr, lai tās būtu patiesi efektīvas, noteikti jāņem vērā daži ieteikumi. Konkrēti, ir ļoti svarīgi rūpīgi apsvērt leņķi, kurā kamera spēj nodrošināt pārklājumu. Kameras leņķim jābūt tādam, kas aptver lielu daļu teritorijas, vēlams ar labu video materiāla kvalitāti. Apkārtnē vēlams arī izvietot apgaismojumu ar kustību sensoriem.

 

Lasi vēl: “Kā saka – piķis nebūs problēma!”; Astrologi prognozē spēcīgu naudas sprādzienu 3 zīmēm septembra beigās

 

Turklāt VP aicina cilvēkus būt modriem pret savu apkārtni un līdzcilvēkiem. Konkrēti, ja lauksaimniecības tehnikas, lauku vai fermu tuvumā tiek novērotas aizdomīgas personas vai nepazīstami transportlīdzekļi, ļoti ieteicams dokumentēt transportlīdzekļa numura zīmi un nekavējoties ziņot tiesībsargājošajām iestādēm, zvanot pa tālruni 110. Būtiski nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam, rosina VP pārstāve.

Leave a Comment