Latvijai tuvojas ciklons “Kīrons”. Zināma laika prognoze jaunajai nedēļai, bet vai tā iepriecinās?

Ciklons ar nosaukumu “Kīrons” virzījās uz Latvijas reģionu no rietumu virziena, kā rezultātā visā Rietumeiropā bija ļoti spēcīgas vēja brāzmas un intensīvi nokrišņi. Turklāt piekrastes reģioni piedzīvoja plūdus vēja stipruma dēļ.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozēm tuvākajā nedēļā ciklona ietekmes ietekmē bieži līs. Turklāt gaidāms, ka saglabāsies silts laiks, atspoguļojot rudens sezonai raksturīgas iezīmes.

Latvijā, lai gan nav paredzams, ka šis ciklons radīs postošus un bīstamus laikapstākļus, tā ietekme būs acīmredzama. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm gaidāms, ka laikapstākļus nākamās nedēļas sākumā atkal ietekmēs ciklonu darbība.

 

Līdz ar to gaidāms apmācies laiks, nokrišņi un brīžiem brāzmains vējš. Latvijas reģionā gan saglabāsies silta temperatūra, jo termometra stabiņš gan dienā, gan naktī tiek prognozēts +5…+10 grādu robežās.

Lasi vēl: Eksperti nosauca 5 sieviešu vārdus, kuru nēsātājas ir ideālas mātes. Varbūt arī tu esi viņu vidū?

Tomēr līdz nedēļas beigām vēsums pakāpeniski atjaunosies – nakts laikā atmosfēras temperatūra atsevišķās vietās var pazemināties līdz sasalšanas līmenim.

Vētras intensitāte izpaužas dažādos veidos atkarībā no tā, cik spēcīga un bīstama vētra ir. Intensitāte var tikt novērtēta, pamatojoties uz vairākiem meteoroloģiskiem faktoriem, un tā var ietekmēt laikapstākļus un vides apstākļus. Šeit ir daži veidi, kā izpaužas vētras intensitāte:

Vēja ātrums: Vētras intensitāti bieži vien raksturo vēja ātrums. Vētra ar zemiem vēja ātrumiem (parasti līdz 62 kilometriem stundā) tiek uzskatīta par vieglu vai mērenu, bet vētra ar augstiem vēja ātrumiem (virs 62 kilometriem stundā) var būt spēcīga un bīstama.

Nokrišņu daudzums: Dažas vētras var būt saistītas ar lielām nokrišņu daudzumiem, piemēram, lietus, sniegu vai krusu. Intensīvas nokrišņu vētras var izraisīt plūdus, nogruvušus ceļus un citus satiksmes traucējumus.

Vides postījums: Spēcīgas vētras var izraisīt postījumus vides objektos, piemēram, iznīcināt ēkas, izlauzt elektrolīnijas, un radīt citus postījumus.

Kad Latvijā gaidāms pirmais ziemas periods?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Visas dienas garumā brīžiem iespējamas skaidras debesis, ko pavadīs minimāli nokrišņi atsevišķos rajonos. Taču, tuvojoties vakaram, Latviju sasniegs plašs nokrišņu reģions, kā rezultātā palielināsies mākoņu sega un visā valsts rietumu daļā būs lietus un slapja sniega iespējamība.

Tiek prognozēts mērens dienvidu vējš, ko pēcpusdienā pavadīs brāzmas piekrastē. Paredzamā maksimālā gaisa temperatūra būs robežās no +1 līdz +6 grādiem. Sagaidāms, ka Rīgā no rīta un vakarā līs slapjš sniegs un lietus, lai gan visas dienas garumā ar pārtraukumiem gaidāmi skaidras debesis.

 

Latvijā novembra sākumā var rasties pirmie sniega nokrišņi, bet tie visbiežāk notiek decembrī. Sniegs parasti paliek uz zemes līdz pavasarim, un ziemas laikapstākļi Latvijā var ietvert ziemas sporta veidu izklaides un āra aktivitātes, piemēram, slidotājiem un slēpotājiem.

Tomēr sniega daudzums un ziemas laikapstākļi var mainīties atkarībā no konkrētā gada un novembrī var būt gan pirmie sniega pārklājumi, gan vēl mitri un sniegota ziema.

Lasi vēl: 5 sieviešu vārdu īpašnieces, kuras visbiežāk krāpj savus mīļotos vīriešus; diemžēl tā ir

Neskatoties uz iespējamo īslaicīgu pavasara saules siltumu, tiek prognozēts, ka gaisa temperatūra dienā nepārsniegs -1 līdz +4 grādu robežās. Pēc mākoņu izkliedēšanas un vēja aktivitātes samazināšanās atsevišķos reģionos gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz -11 līdz -16 grādiem, tomēr tas ir gaidāms tikai decembrī.

 

Leave a Comment