Latvijā ziemās iespējams 40 grādu sals un tomēr tas nav viss..

Latvijā ziemās iespējams piedzīvot 40 grādu salu, un tomēr tas nav viss. Papildus ekstremālajam aukstumam ziemas mēnešos bieži vien ir arī stiprs vējš, kas var pastiprināt aukstuma sajūtu, radot īpaši nepatīkamus apstākļus.

Sniega segas biezums var būt ievērojams, kas bieži vien apgrūtina pārvietošanos un rada sarežģījumus transportam. Spēcīgas sniega vētras un putenis ir vēl viens izaicinājums, kas ziemās var radīt bīstamus ceļa apstākļus un pat īslaicīgus strāvas padeves pārtraukumus.

Tas viss kopā veido nepieciešamību rūpēties par siltu apģērbu, efektīvu apkuri un nepieciešamību būt gataviem neparedzētām situācijām.

Globālās sasilšanas ietekmē, kūstot ledājiem un palielinoties nokrišņu daudzumam, pastāv reāla iespēja, ka Atlantijas okeāna jūras straumes apstāsies, brīdina zinātnieki.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Kāds Latvijā ir bijis lielākais un spēcīgākais sals?

Latvijā lielākais un spēcīgākais sals tika reģistrēts 1956. gada 8. februārī, kad Daugavpilī gaisa temperatūra nokritās līdz -43,2 °C. Šis temperatūras rekords joprojām ir spēkā un ir viszemākā reģistrētā temperatūra Latvijas vēsturē.

Šādi ārkārtīgi zemi temperatūras rādījumi ir reti sastopami, taču tie uzsver reģiona spēju piedzīvot ļoti bargas ziemas.

 

Šāda notikuma sekas būtu dramatisks temperatūras kritums Ziemeļeiropā. Jaunākie pētījumi liecina, ka šis scenārijs nav tikai teorētisks, bet gan neizbēgams, taču precīzi prognozēt, kad tas notiks, vēl nav iespējams. Tomēr pētījumi, kas publicēti portālā “science.org”, norāda, ka tas varētu notikt jau tuvākajos gados.

Britu salās un Skandināvijā vidējā gaisa temperatūra varētu pazemināties par 10-30 grādiem, bet Baltijas valstīs sagaidāms mazāks temperatūras kritums un lielākas temperatūras svārstības.

Ziemās varētu būt iespējams pat 40 grādu sals, savukārt vasarās, kad vējš pūš no dienvidiem, gaisa temperatūra varētu sasniegt 40 grādus virs nulles.

 

Šādos apstākļos pārtikas audzēšana Ziemeļeiropā kļūs sarežģīta. Pārtiku varēs iegūt galvenokārt apkurināmās siltumnīcās vai pazemes telpās, jo brīvā dabā augošie kultūraugi cietīs no pavasara un rudens salnām, un augšanas sezona būs pārāk īsa, lai iegūtu stabilu ražu.

Turklāt tuvāk ekvatoram un Zemes dienvidu puslodē klimata pārmaiņu dēļ pastiprināsies karstums, kas radīs lielus izaicinājumus pārtikas ieguvē un var izraisīt daudzus n***s gadījumus.

Lasi vēl: Vecas dvēseles: 4 zodiaka zīmes ar senu gudrību, kas pārsniedz viņu vecumu

Eiropu var pārplūdināt klimata bēgļi, kas meklēs glābiņu no nepanesamā karstuma un pārtikas trūkuma savās dzimtajās zemēs. Tas radīs papildu sociālos un ekonomiskos izaicinājumus, kurus būs jārisina globālā mērogā.

 

Leave a Comment