Latvijā šobrīd ir ļoti maz karavīru; tiek pacelts jautājums par obligāto dienestu šai cilvēku grupai

Zemessardzē patlaban ir 8000 karavīru, profesionālajā dienestā – 6600. Ar to ir par maz. Aizsardzības ministrs uzdevis rast risinājumus un vairs neizslēdz iespēju, ka Latvija varētu spriest par obligāto dienestu, vēsta “ReTV”.

Lai izpildītu Valsts aizsardzības koncepcijas mērķi, tuvāko divu gadu laikā nepieciešams uzņemt vēl vismaz 1200 karavīru un 2000 zemessargu. Jau pērn uzņemts mazāk karavīru nekā vēl gadu iepriekš, ralsta apollo.lv

“Es esmu devis uzdevumu ministrijai un arī komandierim nākt pie manis ar ziņojumu – kādā veidā mēs varētu veiksmīgāk audzēt mūsu personālu, jo mums ir vajadzīgi jauni karavīri, jauni zemessargi.

Lasi vēl: Sveika, Veiksme! 5 zodiaka zīmes, kurām noteikti izdosies kļūt bagātākām 2022. gadā

Mums ir vajadzīga jauna pieeja, kā mēs šo mērķi varētu sasniegt,” pauž Artis Pabriks, aizsardzības ministrs.

Tikmēr Nacionālo bruņoto spēku jeb NBS rezerves kapteinis uzskata – ņemot vērā darba tirgus un demogrāfisko situāciju, karavīru un zemessargu skaita griesti jau ir sasniegti.

“Bez kaut kādiem ekstravagantiem gājieniem diez vai izdosies palielināt zemessargu skaitu krietni, būtiski divkāršot. Zināmā mērā ir sasniegti likumā noteiktie griesti attiecībā uz profesionālo dienestu karavīriem, jo profesionālā dienesta karavīri ļoti daudz izmaksā valstij,” norāda Mārtiņš Vērdiņš, NBS rezerves kapteinis.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment