Latvijā šajā pilsētā cilvēki steidz uz veikaliem izpirkt vairumā ūdeni; daži gatavi stundām ilgi stāvēt rindā

SIA “Rīgas ūdens” apliecina, ka ūdens profilaktiskās dezinfekcijas īstenošana nerada risku cilvēku Vese***ai. Tomēr ūdensvadu dezinfekcijas laikā un vēl 24 stundas pēc tam ieteicams lietot vārītu ūdeni.

Ūdeni var izmantot arī mājsaimniecības darbiem bez nepieciešamības vārīt. Mājdzīvniekiem, putniem, zivīm un citiem līdzīgiem mērķiem paredzētajam ūdenim pirms izmantošanas vēlams ļaut nosēsties, un tādi paši piesardzības pasākumi jāievēro, laistot telpaugus.

Tiek noskaidrots vai dienās, kad Rīgā paredzēta ūdens hlorēšana, nav paaugstināts pieprasījums pēc nopērkamā dzeramā ūdens. “Skatījāmies pēc datiem – pieprasījums pēc ūdens tiešām ir pieaudzis, īpaši veikalos Rīgā.

 

Salīdzinot ar citām pirmdienām un brīvdienām, pēdējās dienās “Rimi” veikalos un īpaši Rīgā pieaudzis pieprasījums pēc ūdens ik dienas.

Straujāk pieauguši lielapjoma iepakojumi, piemēram, pieprasījums pēc 5 litru ūdens, kā arī 1,5 un 2 litru lielapjoma pakas pieauga par 60%, pieprasījums pieauga par 15%,” informēja “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Maxima arī novēro, ka pircēji mūsdienās ir aktīvāki dzeramā ūdens iegādē nekā jebkad agrāk.

Lasi vēl: Šīs 3 zodiaka zīmes 2024. gada 9. februārī gaida negaidīts notikums, kurš mainīs viņu dzīvi uz visiem laikiem

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis nopietni brīdina: pirmdien visā Latvijā sāksies ļoti ekstrēmi laika apstākļi

Dezinficēta ūdens var būt drošs un piemērots lietošanai pārtikā, ja tas ir pareizi dezinficēts un atbilst higiēnas standartiem. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka dezinfekcija noņem mikroorganismus, bet ne toksīnus vai citas potenciāli kaitīgas vielas, kas varētu būt klāt ūdenī.

Ja dezinficēts ūdens tiek izmantots pārtikā, ir svarīgi nodrošināt, ka tas tiek izmantots tikai tādos procesos, kurā mikroorganismu klātbūtne var būt kaitīga, piemēram, mazgāšanas vai apstrādes procesos.

Turklāt ir svarīgi ņemt vērā arī dezinficētā ūdens garšu un smaržu, kas var ietekmēt galīgā ēdiena kvalitāti.

Leave a Comment