Latvijā pirmo reizi manīts ļoti invazīvs plēsējs; iedzīvotājiem lūgts viņu manot netuvoties!

Latvijā pirmo reizi manīts ļoti invazīvs plēsējs. Dodoties mežā iedzīvotājiem lūgts šo plēsēju redzot netuvoties tam un lēnām atkāpties. 

Pēdējā laikā Latvijas reģionā ir vērojama pieaugoša svešzemju sugu izplatība. Savus ievērības cienīgus novērojumus šajā jautājumā izteicis ornitologs, Daugavpils Universitātes pētnieks Indriķis Krams.

Latvijā, Subates tuvumā viņš sastapa ievērojamu radījumu – zelta šakāli, kas Latvijas robežās ir retums. Krams apgalvo, ka jaunu sugu ieplūšana valstī nav ārkārtēja parādība, jo tas ir nepārtraukts un neizbēgams process, kas turpināsies arī turpmākajos laikos.

 

Indriķis skaidro, ka Canis aureus, saukts arī par zelta šakāli, Latvijā novērots retos gadījumos. Šķiet, ka šī būtne spēj pielāgoties mūsu videi un pakāpeniski paplašināt savu klātbūtni mūsu teritorijā.

Lasi vēl: “Skumjas ziņas sportistu pasaulē..”; 88 gadu vecumā mūžībā devies viens no pasaules labākajiem futbolistiem

Lasi vēl: Sētniece gribēja aizvākt pie miskastēm izmestu skapi. Bet atverot tā durtiņas, viņa teju vai palēcās aiz izbrīna!

Ir saņemti ziņojumi par šī dzīvnieka novērojumiem vēl tālāk uz ziemeļiem, tiešā Arhangeļskas tuvumā. Pirmo reizi šakālis Latvijā manīts 2013. gadā netālu no Jelgavas. Zeltainie manīti arī Lietuvā un Igaunijā.

Vai tas ir bīstams cilvēkiem?

 

Turpinājumu lasiet tālāk

COMMENTS

Leave a Comment