Latvijā otrdien un trešdien būs bīstami atrasties ārā! Iemesls ir pavisam skaidrs

16. augustā un 17. augustā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms ekstremāli stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +33 grādiem pēc Celsija, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā, kur pirmdienas pēcpusdienā izsludināts sarkanā līmeņa brīdinājums.

Informācija par brīdinājumu LVĢMC mājaslapā ievietota 15. augusta pulksten 16.58. Sarkanā līmeņa brīdinājums ir spēkā no 16. augusta pulksten 11 līdz 17. augusta pulksten 21, ziņo tvnet.lv.

Tuvākajās dienās ir gaidāms ekstremāls karstums, un ir būtiski paaugstināts veselības traucējumu risks iedzīvotājiem! LVĢMC aicina neuzturēties tiešos saules staros, īpaši dienas vidū.

Tāpat iedzīvotājiem pastiprināti jāuzņem šķidrums, jāsamazina plānotās dienas aktivitātes, kuras var radīt papildu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū). LVĢMC brīdina, ka ir iespējami infrastruktūras funkcionēšanas traucējumi.

Lasi vēl: Traģēdija: Jauns pāris iet bojā pēc romantiska brauciena ar laivu

Kā teikts LVĢMC mājaslapā, sarkanais brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozēti ļoti intensīvi hidroloģiskie vai meteoroloģiskie apstākļi.

Ļoti iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud dzīvības. LVĢMC mudina regulāri interesēties un detalizēti iepazīsties ar gaidāmajām hidrometeoroloģisko apstākļu izmaiņām, kā arī regulāri sekot līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Sarkanā brīdinājuma gadījumā iedzīvotājiem jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem – tajā skaitā evakuācijai.

Tvnet.lv

Leave a Comment