Latvijā krāpnieki izplata nepatiesu informāciju un simtiem cilvēku uzķeras un iekrīt šajā lamatās – kā tas notiek?

Latvijā krāpnieki izplata nepatiesu informāciju un simtiem cilvēku uzķeras un diemžēl paliek bez saviem datiem. Esi vērīgs! 

Krāpnieki nepārtraukti atklāj jaunus paņēmienus, lai katru dienu iegūtu personu personisko informāciju. Reizēm šīs krāpnieciskās personas izmanto tik pārliecinošu taktiku, ka viņiem izdodas apmānīt pat skeptiskākos un pieredzējušākos interneta lietotājus.

Lai palīdzētu jums noteikt krāpnieku izmantotās shēmas, esam izveidojuši sarakstu ar desmit izplatītām naudas izkrāpšanām, kā arī vadlīnijas, kā pasargāt sevi no krāpniekiem.

 

Patlaban vietne rigassatiksme.lv izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka krāpnieciskas personas izplata neprecīzas ziņas par “Rīgas satiksmes” biļešu ar atlaidi iegādi, izmantojot viltotu profilu Facebook platformā.

Saskaņā ar uzņēmuma paziņojumu izplatītā informācija tiek uzskatīta par krāpniecisku. “Rīgas satiksme” stingri iesaka nekādā gadījumā neveikt nekādus maksājumus.

Lasi vēl: Diemžēl vētra prasījusi trīs cilvēku dzīvības: ”Viens vīrietis mēģināja noņemt vētras pārrautos kabeļus”

Vienlaikus uzņēmums apgalvo, ka par šo lietu ir pienācīgi informētas attiecīgās iestādes. Kā ziņots, pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” apgrozījums 2022.gadā veidoja 168,7 miljonus eiro, ar atbilstošu peļņu 1,25 miljonu eiro apmērā.

 

Leave a Comment