“Laimīgākie pāri ir tie, kuri kopīgi lieto alkoholiskos dzērienus” Bet šeit ir āķis – viņiem ir jāuzmanās, lai nepārspīlētu!

Pāri, kas grādīgos dzērienu lieto kopā, ir laimīgāki kopdzīvē nekā citi, liecina jauns pētījums. Pie šāda secinājuma nonākuši zinātnieki no Otago universitātes Jaunzēlandē, vēsta portāls “SDP Noticias”. Kurš gan būtu domājis, ka alkohols varētu būt ģimenes laimes noslēpums?

Saskaņā ar pētījumu, kurā piedalījās 1500 precētu pāru, laimīgākie ir tie, kuri kopā lieto alkoholu mērenos daudzumos (apmēram reizi nedēļā) (91% pāru).

Noskaidrots, ka sievietes, kas savās laulībās lieto alkoholu, ir četras reizes laimīgākas nekā viņu draugi, kuri nedzer vispār, savukārt vīrieši, kuri dzer, ir trīs reizes laimīgāki par tiem, kuri nedzer.

 

Lasi vēl: Ko kliedza mirstošais Šatunovs pēdējās sekundēs: to gribēja noslēpt

 

Pēc Mičiganas universitātes sociologu domām, nav svarīgi, cik daudz alkohola patērē laulātie, bet gan tas, vai viņi dzer kopā. Projekta vadītāja Kira Berdīta skaidro, ka to liecina viņu pētījumi.

 

Kira un viņas kolēģi pētīja 2767 amerikāņu pāru pieredzi. Lielākā daļa pāru bija likumīgi precējušies, pārējie dzīvoja civillaulībā, bet bija kopā vismaz 33 gadus.

Sociologi jautā laulātajiem, cik bieži un cik daudz viņi dzer alkoholiskos dzērienus, vai viņi uzskata savu partneri par uzticamu un vai viņš ik pēc diviem gadiem neizraisa kairinājumu.

 

 

Turpini lasīt pārējo informāciju nākošajā lapā

Leave a Comment