Laika ziņu eksperts Bricis nāk klajā ar satriecošām ziņām: piektdiena kļūšot par vēsturiski siltāko dienu! Taču tikai dažviet Latvijā….

Bricis sola, ka nedēļas nogalē naktīs nebūs vairs mīnusu, bet vidējā gaisa temperatūra būs no 3 līdz pat 8 grādiem plusā, bet dienās tā pakāpsies no 7 līdz pat 13 grādiem plusā: “Izskatās, ka Zemgalē, Latgales dienvidos piektdien, sestdien varētu būt pat 15 grādi. Tā kā laiks būs ļoti silts.”

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latviju! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies jautājumos par mūsu valsti!

1 / 2

Kurš ir Latvijas himnas autors?

2 / 2

Kas bija attēlots uz 5 latu naudaszīmes?

Your score is

Gaisa vidējā temperatūra plus 5 grādi modina dabu. “Sāksies aktīvās veģetācijas periods – sāks parādīties kāds zaļums. Es gan no februāra vidus saņemu ziņas par sniegpulksteņiem, šur tur arī pa kādai vizbulītei, bet nu tie ir vairāk tādi ekstrēmi gadījumi. Bet tagad sāksies tāda vispārīga dabas zaļošana,” – skaidro speciālists.

Foto – Pexels

Tomēr lieliem priekiem diemžēl pamata nav. “Bet tas gan nenozīmē, ka pavasaris ieslēdzas pilnībā. Es pieļauju tomēr, ka vēl marta beigās, aprīlī, to sauc par “atziemu” – vēl būs sniegs un sals, kādā brīdī…. Bet mēs ejam strauji uz priekšu tādā lielākā ātrumā nekā parasti. Gribēju piebilst, ka tajā siltajā laikā gan būs arī mākoņi un lietus, tas nebūs tas saulainais pavasaris,” – skaidro Toms Bricis.

Taču ceturtdienas pēcpusdienā Bricis iepriecina – piektdien esot gaidāms ļoti silts laiks un šobrīd viņš ir pārliecināts, ka tas pat varētu kļūt par 15.marta nacionālo siltuma rekordu. Vietnē  siltākais laiks gaidāms Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē.

Turklāt dienā starp mākoņiem uzspīdēs arī saulīti un nekādi nokrišņi neesot gaidāmi. Līdz šim siltākā diena 15.martā bija fiksēta 2015.gadā, kad Skultē gaisa temperatūra pakāpās līdz 12,4 grādiem plusā.

Leave a Comment