Lai atjaunotu rožu krūmu, jums vajag tikai pāris karotes cepamās sodas. Es parādīšu, kā visu izdarīt pareizi

Apstrāde pret lapputīm

Ziedu krūmus bieži apsēdušas laputis. Ja to nav daudz, tad situāciju var glābt vienkāršs ūdens ar veļas ziepēm.

Pagatavo ziepju šķīdumu un nomazgā ar to visus dzinumus, iznīcinot laputis.

Turklāt var praktizēt dārzā augošu insekticīdu augu uzlējumu izmantošanu. Piemēram, der strutene, vērmeles un pat sīpolu mizas.

Ja uz lapām redzat melnus plankumus, ir pienācis laiks nopietnākiem kontroles pasākumiem.

Piemērots ir Bordo maisījums un citi produkti, kurus var iegādāties specializētajos veikalos. Lai atkal nebūtu jācīnās ar laputīm, vislabāk ir veikt profilaktisko apstrādi iepriekš.

Aizaugumu likvidēšana

Sistemātiski pārbaudiet rožu krūmus. Dažreiz gadās, ka no saknēm parādās dzinumi no cita auga. Ja tā notiek, nekavējoties noņemiet dzinumus. Pretējā gadījumā var izaugt svešs augs un iznīcināt puķu krūmu.

Kā panākt sulīgu ziedēšanu

1.Ja labi sagatavosi augsni, rozes tev pateiks paldies un dāvās sulīgus ziedus.

Vispirms izrok vajadzīgā izmēra bedri. Otrkārt, bedrē ieber apmēram 5 cm slānī trūdvielas. Tālāk izrakto augsni sajauc ar superfosfātu, humusu un kālija sāli.

Ievietojiet iegūto maisījumu bedrē un piepildiet visu ar ūdeni. Atliek puķu stādus stādīt sagatavotajā augsnē pēc 2 nedēļām.

2.Atcerieties, ka minerālmēsliem un organiskajiem mēslošanas līdzekļiem jābūt līdzsvarotiem.

Organiskās vielas jāpievieno tikai šķidrā veidā. Piemēram, sausie mēsli vai kūtsmēsli vienkārši sadedzinās ziedu saknes. Šāda barošana īpaši slikti ietekmēs stādus.

3.Lai sasniegtu bagātīgu ziedēšanu, neaizmirstiet par lapu barošanu.

Vislabāk ir apstrādāt krūmus, izmantojot īpašu smidzinātāju. Un tas jādara vakarā siltā, bet mākoņainā laikā. Tā rezultātā barības vielas pakāpeniski iesūksies lapās.

Lasi vēl: Naudas maģija: pieci veidi, kā kļūt bagātākam

4.Roze ir diezgan mitrumu mīlošs augs. Tāpēc ir svarīgi ne tikai savlaicīgi laistīt krūmus, bet arī saglabāt mitrumu pie saknēm.

Tam ir piemērota mulča – tā sauktais aļģu vai kūtsmēslu spilvens, kura biezums ir līdz 7 cm. Mulča tiek uzstādīta zem sakņu sistēmas.

5.Padomi, kas noderēs, ja tikai plānojat stādīt rozes. Šie ziedi ļoti mīl gaismu. Tāpēc rūpīgi izvēlieties stādīšanas vietu. Jo siltāka un saulaināka ir dārza dobe, jo krāšņāk un bagātīgāk ziedēs rozes.

6.Cepamā soda vislabāk palīdz pret sēnīšu ierosinātājiem.

Atšķaida ēdamkaroti sodas 3 litros silta ūdens un apsmidzina augus ar šo šķidrumu. Ūdenim pilnībā jāpārklāj augs un jāieplūst augsnē.

7.Piens ir ļoti noderīgs augiem. Dažas mājsaimnieces ar šļirci injicē pienu tieši auga kātā.

Jūs varat apsmidzināt sakņu zonu un lapotni ar atšķaidītu pienu. Noteikti atšķaidiet pienu un nelietojiet to pārāk bieži.

8.Vara monētas novērš sēnīšu parādīšanos. Aprociet dažas monētas augsnē ap augu, un varš iznīcinās sēnīšu sporas.

Noteikti iekļaujiet rožu kopšanu savā dārzkopības rutīnā. Jūs drīz pamanīsiet rezultātu.

Mēs ceram, ka mūsu padomi palīdzēs jums sasniegt sulīgu rožu ziedēšanu.

Un, ja jums ir savi triki ziedu karalienes audzēšanā, noteikti padalieties ar tiem komentāros. Gaidām Jūsu skaistās bildes!

Leave a Comment