Kontrastduša un masāžas labam tonusam. Kā veicamas?

Ierīvēšanās ar sālsšķīdumu
Lai veicinātu metabolismu, 2–3 reizes nedēļā pēc dušas visu ķermeni vēlams norīvēt ar raupju cimdu vai dvieli, kas samitrināts sālsšķīdumā (ēdamkarote sāls un ēdamkarote etiķa uz diviem litriem ūdens). Šāda ierīvēšanās iedarbojas ļoti dziļi, tā atjaunina ādu, paaugstina organisma pretošanās spējas infekcijām, paātrina metabolismu, kā arī palīdz novērst sastiepumus un atbrīvoties no celulīta.

Pēdu masāža
Pēdas ieteicams masēt, kad vien rodas tāda iespēja, un tas jādara, līdz jaušams patīkams siltums. Savādi, bet savas kājas mēs nez kāpēc nemīlam, parasti par tām rūpējamies daudz mazāk nekā par citām ķermeņa daļām, tāpēc tās atsaucas jebkurai uzmanības izpausmei un reaģē gandrīz vai momentāni. Pēdu masāža stimulē asinsriti, mazina nogurumu, paaugstina imunitāti un organisma pretošanās spējas saaukstēšanās slimībām.

Derīgi zināt, ka kāju pirkstu kustībām ir masāžas efekts, tāpēc no rīta pēc pamošanās un vakarā pirms laišanās miegā ieteicams mērķtiecīgi izkustināt kāju pirkstus.

Gurnu masāža
Efektīvu pretcelulīta masāžu katrs var izdarīt pats, neizejot no mājas. Pēc norīvēšanās ar sālsšķīdumu (vai pēc nomazgāšanās ar raupju sūkli) gurniem uzziež pretcelulīta gelu vai nedaudz piena un olas dzeltenumu un masē ar dūrē savilktu pirkstu kauliņiem. Pēc masāžas gelu uz gurniem var atstāt, toties pārtikas produktus labāk nomazgāt.

Jebkura krēma efektivitāte pastiprinās, ja tam pievieno pāris pilienu ēteriskās eļļas (greipfrūtu, rozmarīna, mandarīnu, rožu, ģerānijas).

Izmantojot šos pašus līdzekļus, var veikt vieglu masāžu arī krūtīm. Bez kosmētiskā efekta šādas masāžas pastiprina asinsriti un uzlabo vielmaiņu.

Masāža ar ledusgabaliņiem
Sejai, krūtīm un problemātiskajām zonām ļoti veselīga ir kriomasāža – ar dažiem ledusgabaliņiem, kas stingri ietīti kokvilnas auduma salvetē. Masēt var divējādi: var ādu vienmērīgi glaudīt vai arī ietītos ledusgabaliņus uz dažām sekundēm spēcīgi piespiest ādai un, kolīdz jūtams stiprs aukstums, noņemt. Gatavojot ledu kosmētiskiem nolūkiem, ūdenim var pievienot ārstniecības augu (kumelīšu, rozmarīna u.c.) uzlējumu un nedaudz sāls.

Leave a Comment