Ko nevajadzētu teikt darba intervijā: 99 % atteikumu iemesls ir šīs frāzes

Intervijas ir neizbēgama karjeras veidošanas sastāvdaļa. Daudzi cilvēki pirms intervijas ar personāla atlases speciālistu vai potenciālo darba devēju nervozē, jo vienkārši nezina, ko teikt intervijā. Īpaši tas attiecas uz tiem, kas meklē savu pirmo darbu.

Taču ir daži triki, kas palīdzēs iegūt vēlamo amatu.

Kā zināms, cilvēkus vispirms pamana pēc apģērba. Ir daži padomi, kā izvēlēties labāko apģērbu, pamatojoties uz to, ko vēlaties uzsvērt. Izvēloties apģērbu, pievērsiet uzmanību krāsai:

Melnā ir līderu krāsa.

Zila ir komandas spēlētājiem.

Pelēka ir cilvēkiem ar analītisku domāšanu.

Brūna simbolizē uzticamību.

Balta norāda, ka esat organizēts.

Ja esat radošs un jūsu amats to arī paredz, varat dot priekšroku drosmīgākām krāsām. Piemēram, valkājiet ko violetu, zaļu vai oranžu.

Noteikti uzmanīgi uztveriet arī savu runu. Nekas tā nesabojā iespaidu par cilvēku kā neskaidra vārdu izruna un nespēja skaidri izteikt savas domas. Turklāt ieteicams veikt nelielu izpēti par uzņēmumu, kurā piesakāties. Tas ir tādēļ, lai jums būtu priekšstats par tā darbības jomu un jūs nesat pārsteigts ar jautājumu: “Ko jūs zināt par mūsu uzņēmumu?”

Ko nevajadzētu teikt darba intervijā – biežāk pieļautās kļūdas

Darba intervijā ir daži tabu. Jo īpaši nekad nestāstiet personāla atlases speciālistam vai potenciālajam darba devējam par savām personīgajām problēmām vai nerunājiet slikti par savu pašreizējo vai iepriekšējo darba devēju. Tas var atstāt nepatīkamu iespaidu ne tik daudz par viņiem, cik par jums.

Ieteicams arī izvairīties no skarbas un negatīvas attieksmes, piemēram, “man nepatīk strādāt komandā” vai “es neko jaunu nemācīšos”.

Tas, ko nevajadzētu teikt, piesakoties darbā, ir meli un pārspīlējumi. Ja neprotat angļu valodu, nevajadzētu apgalvot, ka jūs to protat dzimtās valodas līmenī. Tas ir acīmredzami. Ja jūs melojat un tomēr saņemat amatu, bet beigās nespējat veikt uzdevumus, par kuriem apgalvojāt, ka esat “lielisks”, ko domās darba devējs? Iespējams, ka ne tikai zaudēsiet darbu, bet arī saņemsiet sliktu atsauksmi.

Lasi vēl: Vai vēlaties, lai jūsu īpašums būtu sakopts zāliens? 5 pļaušanas kļūdas, no kurām jāizvairās

Ko ir aizliegts jautāt intervijā – ņemiet to vērā

Daudzos rakstos tiek ieteikts uzdot jautājumus intervijas beigās. Piemēram, jūs varat jautāt par pienākumiem, kas jums būs jāpilda.

Taču ir dažas lietas, ko darba intervijā nekad nevajadzētu jautāt. Piemēram, nekad neuzdodiet jautājumus par to, kad tiek aprēķināta jūsu alga, vai jūs atlaiž par kavējumiem, cik bieži tiek rīkotas uzņēmuma ballītes utt.

Ja pajautāsiet, ar ko nodarbojas uzņēmums, jūs izskatīsieties vēl sliktāk. Šo informāciju ir diezgan viegli iegūt tiešsaistē, un no jums tiek sagaidīts, ka uz interviju ieradīsieties sagatavojies.

 

Leave a Comment