Ko jūs varat ievietot burkā ar gurķiem: pieredzējušas saimnieces dalījās noslēpumos

Tagad čaklām saimniecēm nav brīvas minūtes: viņas ir aizņemtas ar dažādiem konservēšanas darbiem. Viena no populārākajām nodarbēm ir gurķu konservēšana, kas lieliski papildina jebkuru ēdienu.

Tomēr, lai pagatavotie gurķi būtu pēc iespējas garšīgāki. burciņai ir vērts pievienot īpašas sastāvdaļas. Pieredzes bagātas saimnieces atklāja, ko viņas parasti pievieno burkai, kad marinē gurķus.

Ozola un ķiršu lapas

Vispirms ir vērts atcerēties par šīm brīnišķīgajām sastāvdaļām, kas gurķus padarīs neticami garšīgus. Tieši tās palīdzēs saglabāt kraukšķīgumu. To nodrošina lapu sastāvā esošie tanīni. Trīs litru burkai parasti ņem vienu ozola un divas ķiršu lapas.

Jāņogu vai upeņu lapas

Šī sastāvdaļa ir kļuvusi par īstu klasiku: jāņogas padarīs gurķus daudz aromātiskākus un interesantākus. Turklāt šī sastāvdaļa “mīkstinās” ozola lapu asumu.  Trīs lapas uz vienu burku (3 litru) būs pilnīgi pietiekami.

Zaļumi

Ja nezinājāt, kur sūtīt dilles lietussargus vai pāraugušus pētersīļus, tad ir vērts atrast tiem cienīgu pielietojumu, sūtot tos uz gurķu burku. Trīs litru burkai ņemiet vienu diļļu lietussargu un nelielu daudzumu pētersīļu.

Burkāni

Sagriezti plānās šķēlēs vai stienīšos burkāni pievieno saldumu un papildina gurķu kraukšķīgumu. Un 3 litru burku pietiks ar vienu burkānu.

Lasi vēl: Dārzeņu čipsi: ļoti vienkārša recepte

Āboli vai cidonijas

Šie augļi var piešķirt gurķiem viegli saldu un skābu garšas niansi. Trīs litru burkai pietiks ar 1 līdz 2 āboliem, vai 3 līdz 5 cidonijām.

Vīnogu lapas

Vīnogu lapas var palīdzēt saglabāt gurķu kraukšķīgumu, pievienojot arī nelielu skābumu. Ar trim lapām uz trīs litru burku būt pietiekami.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Medus

Medus pievienošana piešķir interesantu, dabīgu saldumu un dziļumu marinējumam. Uz trīs litru burku vajadzēs 1 līdz 2 ēdamkarotes medus.

 

Leave a Comment