Kāzas Bīriņu pilī, sagatavots smalks mielasts, iztērēta liela nauda, bet līgavainis pēkšņi saprata, ka ir pieļāvis kļūdu…

Kāzas Bīriņu pilī bija pašā plaukumā. Jaunais vīrs Aleksejs skrēja pēc tualetes apmeklējuma grasījās jau skriet uz galveno viesību telpu.

Viņš  izlietni sāka mazgāt rokas un Aleksejs noliecās virs izlietnes un jau grasījās atvērt ūdeni, kā pēkšņi sadzirdēja balsi. Viņa jaunā sieva kādai viešņai, ka dosies  ieelpot svaigu gaisu. Domādams uztaisīt pārsteigumu sievai, nolēma viņai klusām sekot.

Līgava/sieva ar savu balto kleitu devās pa tumšāko taku blakus pilij. Dīvaina izvēle… Bet tad viņš sadzirdēja balsis. Viņš ieklausījās, bet nespēja saprast, par ko bija saruna. Aleksejs pienāca vēl tuvāk un ieraudzīja šādu ainu: viņa jaunā sieva – Laura – stāvēja atspiedusies pret koku. Pretī meitenei – kāds vīrietis. Kāds jauns spēcīgs puisis kaut ko teica Laurai, un viņa nolaidusi galvu klausījās.

Aleksejs pasmaidīja un nolēma iznākt no savas slēptuves. Kā pēkšņi svešinieks apskāva viņa sievu ap vidukli, viņa apmetās viņam ap kaklu, un sāka k***īgi s***stīt viens otru.. Aleksejs sastinga uz vietas. Viņš bija apjucis, jo nekad nebija nonācis šādās situācijās. Kas tas bija? (pateiksim priekšā vēlāk tikai viss noskaidrojās, bet par to stāsta beigās)!

Bija skaidrs, ka kaut kas jādara, bet kas? Jaunietim nenāca prātā nekas labāks, kā skaļi ieklepoties. Puisis un Laura uzreiz atrāvās viens no otra. Laura sakārtoja savu kleitu un devās vienā virzienā, bet svešinieks – otrā. Aleksejs atgriezās uz ceļa un it kā nekas nebūtu noticis, devās uz namiņu, kur viesi turpināja viņu apsveikt.

Jaunais vīrs apsēdās pie galda savā vietā, iedzēra glāzi ūdens un apjucis skatījās apkārt. Viesi sirsnīgi izklaidējās. Bija jau pietiekami vēls, bet viņi negrasījās doties prom. Vakara vadītājā neviens neklausījās, un vairs nebija cilvēku, kas vēlētos piedalīties viņa konkursos.

Gurķu būs daudz: 5 uzturvielas vēl nebijušai ražai

Katrs nodarbojās ar savām lietām: ēda, dzēra, dejoja, kāds strīdējās, un kāds jau gulēja, atspiedis elkoņus uz galda malas. Dažas sievietes tīrīja netīros traukus un nesa uz galda uzkodas, šķēles, pudeles ar dzērieniem.

Aleksejs vēlējās tikai vienu – lai tas viss drīz beigtos. Viņš pēkšņi pavisam citām acīm paskatījās uz ciema mielastu, it kā būtu pamodies. “Ko es šeit daru?” – vīrietis nodomāja un smagi nopūtās.

 

Tajā brīdī jaunlaulātie satikās viens otram acīm. Ļaura sūtīja dzīvesbiedram gaisa skūpstu un pamāja ar roku. Puisis vairs nespēja izturēt. Viņš piecēlās no galda un devās uz auto! Aleksejs al***olu nelieto, tāpēc vienkārši iekāpa savu auto un aizbrauca uz Rīgu…

****

Aleksejs un Laura iepazinās pirms gada Rīgas naktsklubā. Puisis nemeklēja nekādas nopietnas iepazīšanās iespējas, it īpaši klubos, taču izrādījās, ka meitene iepatikās.

Tik interesantu meiteni 27 gadus vecais sistēmas IT speciālists  vēl nebija saticis. Jaunieši sāka tikties bez saistībām. Drīz vien Aleksejs saprata, ka viņam ar šo sievieti ir ļoti labi.

Ļaura bija lieliska saimniece, ja viņa palika nakšņot, no rīta pagatavoja brokastis, pēc tam veica tīrīšanu. Viņa varēja izgludināt visus kreklus. Un netīrās zeķes maģiski pazuda no gultas apakšas, un pēc brīža tās bija pilnīgi tīras kumodē.

Bet tas vēl nav viss. Meitene bija ļoti interesanta. Ar viņu varēja runāt par jebkuru tēmu bez kautrēšanās. Laura visu saprata, izprata cilvēku psiholoģiju un varēja dot padomu, palīdzēt pieņemt lēmumu. Turklāt viņa bija ļoti skaista. Aleksejs vairākkārt pieķēra savu draugu skaudīgus skatienus.

Reiz Lauru dēla īrētajā dzīvoklī pieķēra Alekseja māte Tamāra. Puisis jau vairākus gadus dzīvoja atsevišķi no vecākiem, bet nedēļas nogalēs māte apciemoja bērnu.

Nebija tā, ka Tamāra baigi kontrolēja dēlu, viņai vienkārši pietrūka viņa, tāpēc nāca viņu apciemot. Dēls iepazīstināja sievietes, bet neko nepaskaidroja. Tikai vakarā mamma piezvanīja:

– Laura ir tava draudzene? Vai tas nopietni vai tikai vieglā aizraušanās?

– Es nezinu, mammu. Mēs reizēm tiekamies, bet es neesmu domājis, kas notiks tālāk. Tomēr viņa man ļoti patīk. Viņa ir forša meitene.

– Kas viņā ir labs? – mamma jautāja.

– Viss. Es ar viņu jūtos labi, ērti, ērti, un bez viņas kaut kā pietrūkst.

– Nu, ja viņa ir laba, tad apprecies. Tev jau drīz trīsdesmit, un tu joprojām apmeklē naktsklubus. Ir laiks domāt par ģimeni. Mēs ar tēti jau sen domājam par mazbērniem, atšķirībā no tevis.

– Nezinu, – vīrietis nodomāja, – es par to padomāšu.

 

Jūs gaida dimanta svītra: Globa nosauca 4 zīmes, kuras augstākie spēki no 18. jūnija apbērs ar naudu

****

Pēc kāda laika Laura pārcēlās uz īrēto dzīvokli pie sava skaistuļa. Meitenei nepatika, ka Aleksejs piedāvāja visus izdevumus un īres maksu maksāt uz pusēm. Ne jau tāpēc viņa bija atbraukusi no sava ciema…. Viņa meklēja kādu pilsētā, kas viņu pilnībā nodrošinātu.

 

Taču meitene Aleksejam neko neteica, viņa klusībā piekrita. Bet viņa sūdzējās Tamārai, kad viņa atnāca ciemos:

– Ak, Lauriņ, es nevaru vien nopriecāties, kad es atnāku  ciemos. Kāda tu esi gudra sieviete. Perfekta saimniece, – slavēja topošo vedeklu Tamāra…

– Nezinu, vai ilgi tā izturēšu, – meitene pasmaidīja, – Aleksejs  patīk kārtība, un mājās gatavots ēdiens, un tīras, izgludinātas drēbes, bet tikai tāpēc, ka man jāstrādā.. nezinu … drīz nebūs laika mājas darbiem.

– Ko tu to domā? – apjukusi māte.

– Es gribu strādāt nepilnu slodzi un strādāt nedēļas nogalēs. Aleksejs pieprasa dalīt visus izdevumus, un man žēl, es to nevaru atļauties. Lai visu paspētu, – meitene sakoda lūpas, – pirms pārcelšanās pie sava mīļotā, es īrēju istabu pie kāda pensionāra. Un par tādu greznu dzīvokli, pat pusi no tā es diez ko nevaru samaksāt…

Tamāra bija dusmīga uz dēlu.

– Es ar viņu parunāšu. Lūk, atkal viņš – pieprasa, lai izdevumus apmaksā uz pusēm. Tā mūsu ģimenē nedara. Un, kad tev būs bērni, vai viņš liks tev strādāt grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā?

Meitene bija sajūsmā. Viņa saprata, ka Alekseja māte ir viņas pusē un kopā viņi spēs pierunāt puisi darīt jebko.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment