Kāzas Bīriņu pilī, sagatavots smalks mielasts, iztērēta liela nauda, bet līgavainis pēkšņi saprata, ka ir pieļāvis kļūdu…

 

Meitene nekļūdījās. Tagad par dzīvokļa īri Aleksejs maksāja pats. Mamma aprunājās ar dēlu un pārliecināja viņu neizdarīt spiedienu uz Lauru. Viņas alga nav liela, turklāt meitenei ir jāģērbjas un jārūpējas par sevi, un visādas sievišķīgas lietas nav lētas.

Laura priecājās, ka viņai izdevās tik viegli salauzt puisi, taču viņa nebija pārāk nekaunīga – pirka pārtikas produktus un gatavoja ēst. Divdesmit piecus gadus vecā meitene ļoti vēlējās apprecēties, un Aleksejs bija visai piemērots variants. Jā, viņš Laurai ne visā atbilda, taču ideālu vīriešu nav – to šī meitene jau saprata. Galvenais, lai viņš nelien degunu tur, kur tam nevajadzētu.

Piemēram, kavalieris nekad nav jautājis Laurai par viņas dzīvi pirms viņa. Viņš pat neizteica vēlmi iepazīties ar viņas vecākiem. Un, pēc sievietes domām, tas bija ļoti svarīgs punkts. Viņa nekad nebūtu piekritusi precēties ar puisi, neko nezinot par viņu un viņa ģimeni.

Ar līgavas vecākiem Aleksejs iepazinās jau gandrīz pirms kāzām. Meitene ilgi pierunāja doties uz ciemu, bet jaunais vīrietis to nevēlējās. Galu galā pāris neplānoja nekādu mielastu. Viņi grasījās parakstīties, doties uz restorānu ar lieciniekiem un sēdēt mājās pie vecākiem.

Viņi nebūtu parakstījuši, ja nebūtu sākuši domāt par bērnu.

Erceņģeļa noskūpstītie: Tamāra Globa ir nosaukusi trīs zīmes, kas saņems lielu naudas plūsmu

****

Galu galā kāzas notika vērienīgas. Ar naudu palīdzēja arī Tamāra. Bija daudzi desmiti viesu, galdi plīsa. Tika uzaicināti mūziķi.

Jauniešiem tika uzdāvināta kaudze naudas un arī daudz noderīgas un dārgas lietas…

Aleksejs negribēja šīs lielās kāzas, bet tagad viņš bija neizsakāmi priecīgs un, no rīta pamodies savā dzīvoklī, nolēma, ka visas šīs dāvanas pelnīti pienākas viņa mammai…

Galu galā, ja nebūtu vērienīgu kāzu, Aleksejs nekad nebūtu uzzinājis, uz ko spējīga viņa sieva. Tieši kāzās apkrāpa.

Jaunais vīrietis ieslēdza savu telefonu. Pēc dažām sekundēm uzkrājās ziņas par neatbildētiem zvaniem, kam sekoja īsziņas. Puisis izlasīja visu, ko par viņu domājusi sieva, sievas radinieki.

Sievas māte jau kopš rīta bija zvanījusi un sūtījusi viņam īsziņas, lai steidzami ierodas uz kāzu otro dienu. Galu galā viesi atkal bija sapulcējušies, un bija jāievēro tradīcijas…

Aleksejs atmetis telefonu un izstiepies uz gultas. Viņš bija neizsakāmi laimīgs, ka kāzas viņam bija atvērušas acis. Vīrietis iesniedza šķiršanās pieteikumu un nosūtīja visas Lauras mantas ar piegādi uz viņas vecāku mājām.

 

Daudzi bija neizpratnē: kas notika? Tas ir absurds: iesniegt šķiršanās pieteikumu dažas dienas pēc kāzām. Ļaura un Alekseja mamma nesaprata, kas noticis, tad Aleksejam nācās visu paskaidrot:

– Kaut kāda skūpsta dēļ tu visam liec punktu? – Laura bija sašutusi, un Aleksejs vēlreiz pārliecinājās, ka tagad rīkojas pareizi.

– Jā, tas ir mans bijušais, – Ģirts, pats uzmetās, es vienkārši biju apjukusi un nepaspēju noreaģēt un biju apreibusi, – atkal sāka attaisnoties Laura, bet vīrs bija nelokāms.

Tiek atklātas detaļas par 32 gadus jaunā latviešu aktiera aizsaulē došanos; viņa tēvs stāsts notikušo

Tad jaunā sieva kļuva dusmīga:

– Labi. Kam tu esi vajadzīgs. Meklē citu muļķi savam dzīvoklim, lai visu dienu mazgā, un pat maksā par to uz pusēm. Es paņemu kāzu dāvanas. Mūsu viesi tās visas uzdāvināja. Tur nav nekā tava. Ja man būtu ragi, es tev tos atdotu, – aizvainotā sieviete  aizgāja, skaļi aizcērtot durvis.

Aleksejs atviegloti atvilka elpu un domās uzslavēja sevi par pareizo lēmumu.

Draugi un paziņas atbalstīja Alekseju, taču bija arī tādi, kas viņu absolūti nesaprata. Daži nesaprata, kā viena skūpsta dēļ var uzreiz šķirties. Savukārt citi skūpstu neuzskatīja par krāpšanu un, skatoties uz puisi, tikai aizdomīgi noskatījās…

Taču Aleksejs bija pārliecināts, ka viņam ir taisnība. Tagad viņš satiekas ar citu meiteni un ir ļoti laimīgs, bet precēties vairs nesteidzas…

 

Leave a Comment