Katrs prasa burciņu, ko ņemt līdzi. Baklažānu recepte, kas iekaroja visus, kas to izmēģināja

Baklažānus sagriezu šķēlēs. Tas nav nepieciešams. Var sagriezt kārtās, bet ne plāni, citādi sanāk putra. Sagrieztus baklažānus liek bļodā. Sāls un samaisa. Atstāju vismaz 30 minūtes, lai rūgtums pāriet.

Kad laiks ir pagājis, es lieku baklažānus uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Nosūtu cept 180 grādos, apmēram 40 minūtes.

Paredzu komentārus no tiem, kas “zina”, ka baklažāni vairs nav rūgti. Es, atšķirībā no daudziem cilvēkiem, vienmēr pērku tieši tos baklažānus, kas audzēti mājās.

Kas garšo pēc baklažāniem. Jā, mūsdienās ir daudz šķirņu, kurām nav rūgta garša, taču tās nav tik garšīgas kā tās, kas bija agrāk. Man ir paveicies un joprojām varu atrast “normālus” baklažānus. Šeit rodas rūgtums no baklažāniem, kas jāizlej.

Kamēr baklažāni cepas, gatavošu mērci. Lai to izdarītu, es sagriežu ķiplokus šķēlēs. Var vienkārši iespiest mērcē, bet man patīk gatavā ēdienā redzēt un sajust ķiploku gabaliņus.

Ielieciet kečupu dziļā bļodā. Es izmantoju savu firmas kečupu. Ikvienam interesentam gatavoju šādi. Kečups “Simple Velvet” Bet var izmantot pat veikalā nopērkamo kečupu. Jūsu mīļākie. Kečupam pievienoju saulespuķu eļļu un ķiplokus. Es maisu.

Kad baklažāni ir brūni, izņemu tos no krāsns.

Katliņā (pannā ar biezām sienām) kārtām izklāju baklažānu mērci, līdz esmu izlietojusi visas sastāvdaļas.

Es ieleju verdošu ūdeni un uzlieku uz plīts. Katlu pārklāju ar vāku.

Tiklīdz tas uzvārās, samaziniet plīts jaudu līdz minimumam un vāriet 15 minūtes. Šajā laikā baklažāni uzsūks mērci un kļūs ļoti maigi un garšīgi. Principā uzkoda ir gatava un to var pasniegt.

Bet katru reizi, kad gatavoju, satinu dažas burciņas ziemai. Es vienkārši uzkarsēju sausu, tīru burciņu virs baklažāniem un piepildu ar baklažāniem. Cieši aizveru (sarullēju).

Lasi vēl: Nesteidzieties tās izmest: vectēva recepte jāņogu un upeņu barošanai pirms ziemas

Apgrieziet un pārklājiet ar dvieli, līdz tas ir pilnībā atdzisis. Jūs varat uzglabāt šādus baklažānus parastā pilsētas dzīvoklī, pieliekamajā. Nav sterilizācijas.

Nu es pasniedzu pārējos baklažānus galdā. Tos var ēst gan karstus, gan aukstus. Labu apetīti.

SASTĀVDAĻAS:

• Baklažāni – 2 kg
• Kečups – 250 g
• Ķiploki – 5-6 zobi.
• Saulespuķu eļļa – 50 ml
• Sāls – 1,5 tējk.
• Verdošs ūdens – 150 ml

 

Leave a Comment