Kas jādara, lai izvairītos no odu kodumiem. Dalos ar vienkāršām, bet efektīvām metodēm, kas pieejamas ikvienam

Cilvēkam ar lieko svaru pārvietoties ir grūtāk. Viņš piedzīvo lielāku sasprindzinājumu, kas nozīmē, ka elpošana kļūst grūtāka un izdalās vairāk CO2, kas piesaista odus.

Turklāt sasprindzinājuma un slodzes dēļ paaugstinās ķermeņa temperatūra, kas arī piesaista dīcošo nejauceņu uzmanību. Sviedru aromāts arī ir faktors, kas pievilina odus. Sviedri satur daudz smaržojošu fermentu, kas piesaista jebkuru radījumu ar labu ožu.

 

Metodes

Tādējādi tev jāuzmanās, lai pārāk nesakarstu, nesasvīstu un neaizelstos. Loģiski, ka pat kalsns un vesels skrējējs var kļūt par patīkamu ēsmu odiem.

Tāpēc atceries, ka mēģinājums aizbēgt no oda nozīmē piesaistīt vēl vairāk tā sugas brāļu. Bet ne tikai tas var izraisīt pastiprinātu odu uzmanību. Arī tavs izskats var piesaistīt šos pretīgos kukaiņus.

Lieta tāda, ka, pēc zinātnieku domām, odi ļoti labi atšķir visus tumšos toņus. Attiecīgi tumšas krāsas apģērbs šiem kukaiņiem kļūs par tādu kā sarkano lupatu vērsim.

 

(Lai gan nesen kļuva zināms, ka lupata var būt jebkurā krāsā, jo vērši, atšķirībā no odiem, cieš no daltonisma). Tāpēc sava melnā T-krekla vietā uzvelc baltu – šādi tu padarīsi sevi neredzamu asinssūcējiem.

Visbeidzot, pastāstīšu par efektīvāko, plaši zināmu aizsardzības metodi pret odiem. Ņem vērā, ka šīs radības dodas medībās vakarā vai agri no rīta, tāpēc šajā laikā labāk turēties tālāk no to dzīvotnēm.

Odi mitinās garā zālē un vietās ar augstu mitruma līmeni, piemēram, dīķos vai mitrājos, tāpēc medību laikā labāk turēties no šīm vietām pa gabalu.

Lasi vēl: Meteorologi atklāj, ka brīvdienās laikapstākļi tā satrakosies, ka pat putni slēpsies! Vēlams uzturēties mājās

Šīs vienkāršās metodes glābj cilvēkus no uzmācīgajiem kukaiņiem. Bet ko tu domā par šo tēmu? Vai uzskati sevi par asins****ju “delikatesi”? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros, atzīmēsi rakstu ar “patīk” un dalīsies ar to sociālajos tīklos!

 

Leave a Comment